Realtek ses sürücüsünü kurmadan kullanmak

Makaleler
2
Yer
Miami, FL
Realtek HD Audio ses sürücümü kaldırdım ve seste herhangi bir problem yaşamamaktayım. Aslında konuyu açma sebebim bunun bir problem yaratıp yaratmayacağı idi. Razer Kraken Chroma 7.1 V2 Headset kullanıyorum ve bu kulaklığın kendi uygulaması ve sürücüsü var.

Öylesine Realtek ses sürücümü tekrar yüklemek için komple kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattım. Emin değilim ama ya hiçbir şey olmadı ya da daha iyi oldu gibi geldi. Sizce kullandığım kulaklığın kendi uygulaması (Razer Synapse) ve kendi sürücüsü olmasına rağmen Realtek HD Audio ses sürücüsünü kurmalı mıyım? Çünkü Realtek'i hiçbir şey ile kullanmamaktayım, kendi ses panelindeki hiçbir ayar işe yaramıyor ve Headset mikrofonunu tanımıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pc sistemine ek driver yapılmışsa yüklemen faydalı olur insanlar keriz değil boşuna yazılım yapsın sen olsan boş iş olsun diye yazılım yaparmısın??
Ha ses olarak bi problem yaşamazsın hard diskinde yer kaplamasın diyorsan yükleme

Kurmasaniz da olur. Kullandığınız kulaklıktan başka bir şey kullamıyorsanız, zaten Realtek üzerinden ses almıyorsunuz demektir. USB girişli kulaklığınızın kendi ses yongasi var.

Eğer windows 7 ve user bir işletim sistemi kullanıyorsanız, gerekli basit Realtek sürücüleri zaten sisteminizde otomatik olarak yüklü olacaktır. Siz silseniz de basit parçalarını (görseller, arayüzler olmadan) Windows geri yükler.

Bunun dışında diyelim ki kulaklık çıkışlarından Realtek i kullanmak istediniz, sitesinden son sürüm sürücüleri indirmeniz işinizi kolaylaştırır, çünkü bağlayacağınız hoparlör ya da kulaklığı kalibre etme şansınız olur.

Pc sistemine ek driver yapılmışsa yüklemen faydalı olur insanlar keriz değil boşuna yazılım yapsın sen olsan boş iş olsun diye yazılım yaparmısın??
Ha ses olarak bi problem yaşamazsın hard diskinde yer kaplamasın diyorsan yükleme
Dostum diğer arkadaşın yorumundan sonra biraz daha detaylı araştırma yaptım ve kendim de deneyimlediğim kadarıyla kendi ses yongası ve sürücüsü bulunmayan kulaklıklarda mecburen Realtek'i kullanmak gerekiyor. Ancak benim böyle bir şeye ihtiyacım yok. Yani kerizlikle herhangi bir bağlantısı yok. İhtiyacı olan kullanmalı. Aynı bir dünya browser olması gibi.

Kurmasaniz da olur. Kullandığınız kulaklıktan başka bir şey kullamıyorsanız, zaten Realtek üzerinden ses almıyorsunuz demektir. USB girişli kulaklığınızın kendi ses yongasi var.

Eğer windows 7 ve user bir işletim sistemi kullanıyorsanız, gerekli basit Realtek sürücüleri zaten sisteminizde otomatik olarak yüklü olacaktır. Siz silseniz de basit parçalarını (görseller, arayüzler olmadan) Windows geri yükler.

Bunun dışında diyelim ki kulaklık çıkışlarından Realtek i kullanmak istediniz, sitesinden son sürüm sürücüleri indirmeniz işinizi kolaylaştırır, çünkü bağlayacağınız hoparlör ya da kulaklığı kalibre etme şansınız olur.
Headset'imden başka ses donanımı kullanmıyorum. Windows 10 Home kullanıyorum. Teşekkür ederim yanıtın için, cevabı bulmuş oldum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı