Bilgisayarda REALTEK vardı ben bunu denetim masasından/program ekle kaldırdan silmeyip normal klasörden sildim daha sonra denetim masasından sildim. Buraya kadar sorun olmadı biraz işim vardı kapatmadım. Müzik falanda açıktı. Ses gayet iyiydi. Bilgisayarı kapatıp açtım ses yok. Ne ses aygıtı gözüküyor nede başka bir şey. Sağ alt tarafta göreceksiniz onun gibi birşey normalde hoparlör yazar. Neyse dedim yeniden yükleyeyim belki düzelir, yükledim yüklerken bin bir sorun ile karşılaştım bir videoda gördüm 7zip ile açarak düzelttim yükledim yine yeniden başlatım yine aynı sorun. Bu sefer de Realtek açılmıyor (görünüyor ama sağ alt tarafta yok) yine saçma sapan bir şey oldu. Neyse sildim belki düzelir yok yine düzelmedi. İnşallah bir yolu vardır.
Düzeltirken internet kablosu falanda çıktı iyicene her şey birbirine girdi
Resimler alt tarafta var inşallah çözümü vardır isteyene TS vs. programlarda verebilirim. Gece gece iş çıktı bana da
Şimdi bu sorunu yaşayanlar için şöyle yapılacak.
1- Aygıt yöneticisinden sese gelip oyun sesi hariç ses bölümünden Realtek'i (2 tane olması lazım) devre dışı bırakıp kaldıralım.
2-
http://www.realtek.com.tw/downloads...=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
Bu siteden Realtek indiriyoruz 32 bit için yukarısı 64 bit için aşağısı.
3- İndirdikten sonra kurulum yapıyoruz ve kuruyoruz.
4- İobit Uninstaller indiriyoruz.
Link:
IObit Uninstaller, Best Uninstall Tool for Your PC - IObit
5- Daha sonra kurulum yapıyoruz. Dikkat! Sağ alt taraftaki tiki kaldırın yoksa ek programlarda kurabilirsiniz. Kurmadan önce dikkatli bakın ek programlar kurmayınız.
6- Kurduktan sonra Realtek'i kaldıralım.
5- Bilgisayarı reset atalım.
6- Artık ses var