Çözüldü Realtek sürücüsü kulaklık ve hoparlörü aynı cihaz olarak görüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EnesHCKYL

Kilopat
Yer
Angara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gamegaraj Blaster 7tn 120 -İ7 9750H -1660ti maxq - 8+16 ram - 120hz -1TB Curcial P1 M2 SSD - Western Digital 2.5" 1TB Blue
Meslek
Üni Öğrencisi
Laptopumu normal şekilde kullanıyordum, fotoğrafta görüldüğü şekilde laptopun kendi hoparlörü ve jak soketine taktığım kulaklık ayrı ayrı gözüküyordu.

1692270445372.png

Muhtemelen Windows kendi kendine relateği güncelledi ve bu yüzden kulaklık gözükmüyor, sadece hoparlör güzküyor. Kulaklığı taktığımda hala hoparlör olarak gözüküyor ama ses kulaklıktan geliyor, kualklığı çıkardığımda ise hoparlör olarak gözüküp ses hoparlörden geliyor. Bu yeni haliyle ekstra şöyle bir sorun geldi eskiden klaklığın kendi mikrofonunu sorunsuz kullanabilirken artık mikrofonuda görmüyor.

Denediğim çözümler;
-Çeşit çeşit Realtek driver denedim çözülmedi.
-DDU ile driver kaldırdım yine çözülmedi.
-Şu ana kadar işe yarayan tek çözüm Realtek driverı çalıştırdıktan sonra kurulu olan driverı kaldırıyorya sonra yeniden başlatıyor, yeniden başladıktan sonra kurulumu iptal ediyorum sorun çözülüyor, laptopu yeniden başlatınca sorun yeniden ortaya çıkıyor ama.

Çözüm
Sorunu çözdüm, ihtiyacı olanlar için sorunun çöüzümü
1.Adım
En alttaki Realtek(R) Audio yu seçtim
1692272168978.png
2.Adım
Sürücüyü güncelleştir --> Bilgisayarımdaki sürücülere gözat --> En alttaki seçenek Sürücüleri listele --> ordanda High Definition Audio Aygıtı
1692272355133.png
Bu şekilde yapıp res atınca sorun çözüldü teşekkürler
Şu an Realtek kurulu değil acaba Aygıt Yöneticisi'nden ınf yolu ile Realtek'i kurmayı dener misiniz?

Realtek kurulu olmadan çalıştırma imkanım varsa çok daha iyi olur deniyorum.

Sorunu çözdüm, ihtiyacı olanlar için sorunun çöüzümü
1.Adım
En alttaki Realtek(R) Audio yu seçtim

2.Adım
Sürücüyü güncelleştir --> Bilgisayarımdaki sürücülere gözat --> En alttaki seçenek Sürücüleri listele --> ordanda High Definition Audio Aygıtı

Bu şekilde yapıp res atınca sorun çözüldü teşekkürler

Çözüm