Realtek WLAN sürücüsü nasıl bulunur?

purpleguy

Hectopat
Anakart: Lenovo Ideapad 320 15-ast 80xv
Windows 7 64 Bit için Realtek WLAN sürücümü bulabilir misiniz?
Lenovo'nun sitesinde bulamadım, Realtek'in WLAN sürücü indirme sitesi var mı?

WLAN kontrolcüsünün donanım kimliğini buraya atar mısın?

Donanım kimliği nasıl atılır?
Aygıt yöneticisine gir ve "Ağ bağdaştırıcıları" başlığını aç. Oradan WLAN aygıtını bulup üzerine sağ tıkla ve Özellikler > Ayrıntılar yolunu izle. Seçeneklerden "Donanım Kimlikleri"ni seç ve listelenen tüm kimliklerin üzerine sağ tık kopyala yaparak buraya gönder.

PCI\VEN_10EC&DEV_8821&SUBSYS_A81417AA&REV_00
PCI\VEN_10EC&DEV_8821&SUBSYS_A81417AA
PCI\VEN_10EC&DEV_8821&CC_028000
PCI\VEN_10EC&DEV_8821&CC_0280

Sanırım buldum

Bu mu?

Son düzenleme:
Aşağıdaki linkten indirip kurabilirsin. İndirme biraz uzun sürecek, Realtek ile alakalı bir durum.

1- Linke tıklayarak siteye git.

2- "32bit/64bit Windows7, Windows8.1, Windows10 WLAN PCI Express Driver (Install package)" yazısının yanındaki mavi renkte olan indirme butonuna tıkla.

3- Senden e-posta isteyecek, e-postanı girip sözleşmeyi kabul etme butonunu tikle ve "Download this file" butonuna tıkla.

4- Robot testi olan bir sayfa açılacak, o testi yapıp "Go!" butonuna tıkla.

5- İndirme başlayacaktır, dediğim gibi uzun sürebilir. Tahminimce yarım saate yakın olacaktır.

6- Masaüstünde bir klasör oluştur.

7- İndirdiğin ZIP dosyasının içerisindeki dosyaların hepsini masaüstünde oluşturduğun klasörün içine at.

8- Klasörün içerisindeki .exe uzantılı kurulum dosyasını çalıştırarak kurulumu başlat. İsmi Setup.exe olabilir dosyanın. İndirmediğim için ne olduğunu bilmiyorum. Eğer hangisini çalıştıracağından emin değilsen ekran görüntüsü atabilirsin.

9- Klasik ileri butonlarına tıklayarak kurulumu gerçekleştir.

Benımkı yanlısmıs

Bu donanım kımlıkleri benım sahıp oldugum WLAN surumunu mu gosterıyor?yoksa en son surum mu?

Donanım kimlikleri, bileşene özgü bir kimliktir. Bileşenin üreticisi, revizyon bilgisi vs. yer alıyor bu kimlikte. Ayrıca Windows, bu kimliği INF (kurulum dosyası) ile eşleştirmek için kullanır.

Yani bu kodları Google yapıstırdıgımızda hep son surumu mu yukler? Yoksa eskı surum yukleme ıhtımalı var mı?

Sorduğun şey mantıksız. Google'da bir şey arattığında, arattığın şey ile ilgili sonuçlar çıkar. Donanım kimliği aratırsan, donanım kimliği ile ilgili sonuçlar çıkar. En son sürüm indirme sayfası çıkacak diye bir şey yok.

Benim yaptığım şey ise donanım kimliği ile bileşenin modelini öğrenmek. Daha sonrasında ise modelin resmi sayfasında desteklenen son sürücünün linkini bırakmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…