Çözüldü ReasonCamFilter.sys dosyası nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mkt80

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayarımda dosya aratıyordum ve ReasonCamFilter.sys diye bir şey buldum ama laptopumda kamera yok. Bu programın indirilme tarihi bilgisayarıma virüs bulaştığı günle aynı gün. System32/drivers klasöründe bulunuyor. Virüs olma ihtimali nedir? Virüs bulaştığı gün indirilmiş olması şüpheye düşürüyor. Şunu da söyleyeyim virüs programının yapımcı şirketinin adında Reason geçiyordu.

Dosya Ekleri

• 20220729_005033.jpg
    20220729_005033.jpg
    255,4 KB · Görüntüleme: 52
Çözüm
Hocam sildim ama ona ait başka dosyalar olup olmadığını nasıl anlarım?
Uygulamayı kendi kaldırma yardımcısı ile mi kaldırdınız? Kurulum sonrası dosyaları büyük ihtimalle "Reason****.sys" adında atadı, sistem klasöründe buna yönelik aramalar yapın. Dosyalar tek başına etki etmiyor, ana uygulamayı silmediyseniz Revo ile kaldırın. Dediğim taramaları da aksatmayın.

Hocam zaten virüsü tam olarak temizleyemediğimi düşündüğümden formatı düşündüm. Bu arada VirusTotal daha önce kullanmadım sadece o dosyayı mı taratmam gerekiyor?
Evet sadece onu.

Evet sadece onu.
Hocam tarattım temiz çıktı ama programın ayrıntılar kısmına girince telif hakkının falan Reason Software Company'de olduğunu görüyorum. System32/drivers dosyasında diğer programların hepsi Windowsa tanımlı gözüküyor. Silsem ne olur? Kameram yok zaten.

Dosya Ekleri

• ayrinti.png
    ayrinti.png
    14 KB · Görüntüleme: 35
Hocam tarattım temiz çıktı ama programın ayrıntılar kısmına girince telif hakkının falan Reason Software Company'de olduğunu görüyorum. System32/drivers dosyasında diğer programların hepsi Windowsa tanımlı gözüküyor. Silsem ne olur? Kameram yok zaten.
Tarattığınız dosyanın VT linkini atar mısınız?

Ayrıca sisteminize daha önce Reason Free Anti-Virus gibi bir yazılım kurdunuz mu? Diğer yazılımların yanında geldi mi veya?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı