Reaver 1.4 ile Router WPS PIN'lerini Kırma

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Reaver, WPS kırmak için geliştirilen pratik ve güçlü bir araç. Birçok farklı marka ve model Access Point ve WPS uygulamasına karşı test edilen yazılım Wifi Protected Setup'a (WPS) karşı Brute force saldırısı gerçekleştirebiliyor. Yazılım WPA/WPA2 şifrelerini elde etmek için AP'lerin WPS PIN'ini kırmaya çalışıyor.

Reaver, ortalama bir hızda hedef Access Point'in WPS PIN'ini 4 ila 10 saatlik bir sürede kırıp WPA/WPA2 şifresini ele geçirecektir. Pratikte ise bu sürenin yarısı kadar bir zamanda WPS PIN'ini tahmin edip şifreyi ele geçirecektir.

Gereksinimler:

• Linux kullanıyor olamlısınız
  • RAW Injection destekli bir kablosuz ağ kartınızın olması gerek
  • Kartınızı Monitör moduna almalısınız. Bu işlem için aircrack-ng araçları içinden çıkan airmon-ng'yi kullanabilirsin.

Temel kullanım:

İlk olarak kartınızı monitor moduna alın:

Kod:
airmon-ng start wlan0

Geçerli kablosuz ağları taramak için şu komutu girin:

Kod:
./wash -i mon0

Reaver'ı çalıştırmak için Access Point'in BSSID'sini ve ağ kartınızın gözlem modundaki arabirim adını girmeniz gerek ( genelde 'mon0', 'wlan0' değil fakat ağ kartı ve sürücülere göre değişebilir.):

Kod:
reaver -i mon0 -b 00:01:02:03:04:05

Reaver'ın yaptığı işlemler hakkında bilgi almak için -vv parametresini kullanabilirsiniz:

Kod:
reaver -i mon0 -b 00:01:02:03:04:05 -vv

Saldırıyı ayarlamak:

Varsayılan olarak Reaver her saldırı arasında 1 saniye boşluk bırakıyor. Bunu devre dışı bırakmak için komut satırına '-d 0' ekleyebilirsiniz. Tabi bu ayar bazı Access Point'lerin hoşuna gitmeyebilir :) :

Kod:
reaver -i mon0 -b 00:01:02:03:04:05 -vv -d 0

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Recep bey asus marka modeme yaptığım işlem ile belirli denemeden sonra modem kendını wps pine kapattı. Benim sorum şu herşeyi anladım tamam da ben atağı pin denemelerini 10 saniyede bir yada daha fazla yaparak denemek istiyorum kodunu verebilirimisin. Önerdiğin saniye yada dk nedir kod olarak yazar mısın?

Son düzenleyen: Moderatör:
....................................... -vv -d (buraya da kaç saniyede bir pin denemesini istiyosanız onu yazıyosunuz.) Örn: -d 60 yazarsanız 60 saniyede bir şifre dener.

benim bu konuyla alakalı bir sorum var. Reaver'ı başlattıktan sonra ilk adımdan sonraki süreçte sürekli aynı pini kullanıyor. Başlangıç pini 12345670 olarak alıyor ver sonraki denemelerde de aynı pini kullanıyor. -W komutunu kullandığımda ise ikinci denemede reaver çalışmayı durduruyor. Ne yapmam gerekir?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı