ReBarUEFI ile Resizable Bar ayarı etkinleştirilebilir mi?

fleizy00

Kilopat
Merhaba, aşağıda belirttiğim sistemde resizable bar ayarını etkinleştirmek istiyorum. Ancak, işlemcim bu ayarı desteklemiyor. Araştırdığımda ise ReBarUEFI yazılımı kullanılarak bu ayarın bazı desteklemeyen sistemlerde açılabildiğini öğrendim. Acaba bu yazılımı kullanarak kendi sistemimde resizable bar'ı etkinleştirmem mümkün müdür? Eğer mümkünse, nasıl yapabilirim?

Gigabyte B450M S2H
Ryzen 5 2600
RX 570

Son düzenleyen: Moderatör:
Alttaki Tutorial'ı buldum, yavaş yavaş izleyerek yapabilirsiniz sanırım. (BIOS yazdırma işlemleri falan varsa yapmanızı önermem, yanlış bir eylem sisteminizi komple çöpe atmanıza sebep olabilir.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemciniz değil ekran kartınız desteklemediği için açamıyorsunuz. Ekran kartınız 8GB ise regedit üzerinden ReBar ayarını açabilirsiniz fakat 4GB ise ReBarUEFI modlaması yapmanız lazım. Kendi sistemim de zamanın da yapamamıştım. Sanırım her anakartta çalışmıyor.

İşlemciniz değil ekran kartınız desteklemediği için açamıyorsunuz. Ekran kartınız 8 GB ise Regedit üzerinden rebar ayarını açabilirsiniz fakat 4 GB ise rebaruefı modlaması yapmanız lazım. Kendi sistemim de zamanın da yapamamıştım. Sanırım her anakartta çalışmıyor.

Ekran kartım 8 GB olan modeli ve o rehberdeki reg dosyasını denediğim halde çalışmadı. BIOS üzerinden de gerekli ayarları açıp kapatsamda resizable bar ayarını göremiyorum.

Ekran kartım 8 GB olan modeli ve o rehberdeki reg dosyasını denediğim halde çalışmadı. BIOS üzerinden de gerekli ayarları açıp kapatsamda resizable bar ayarını göremiyorum.
Normal de çalışması lazım 8GB model de. Modlanmış sürücüler de bunu açabileceğiniz bir ayar var fakat uzun süredir güncellenmiyor. ReBarUEFI'de açıkcası biraz riskli bir yöntem yine de denemek isterseniz bakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı