"Reboot and select proper Boot device" hatası

Hasan Lehrer

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. PC'de böyle bir hata aldık. Disk kablolarını kontrol ettik, ayarları F9'la default ayarlara aldık, sıralamayı düzenleyip ilk sıraya HDD'yi almamıza rağmen PC her açılıp kapandığında sıralama değişiyor ve aynı hatayı veriyor. BIOS ekran görüntülerini ekliyorum. Bu konuda ne yapabiliriz?

Dosya Ekleri

• IMG-20200502-WA0030.jpg
    IMG-20200502-WA0030.jpg
    149,4 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG-20200502-WA0031.jpg
    IMG-20200502-WA0031.jpg
    156,5 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG-20200502-WA0029.jpg
    IMG-20200502-WA0029.jpg
    183,5 KB · Görüntüleme: 22
Merhabalar. PC'de böyle bir hata aldık. Disk kablolarını kontrol ettik, sıralamayı düzenleyip ilk sıraya HDD'yi almamıza rağmen PC her açılıp kapandığında sıralama değişiyor ve aynı hatayı veriyor. BIOS ekran görüntülerini ekliyorum. Bu konuda ne yapabiliriz?
Aynı hata başıma geldi ben de çözememiştim.

1. Boot sevice i flopy yerine SATA Samsung yap. 3. resimde 2. siradakini 1. sıraya alman lazım kısaca. Çünkü şu an HDD'den değil de floppy üzerinden Boot etmeye ayarli.

Hocam bu dediğini yaptık ama olmadı. Her açılıp kapandığında bu ayarlar yine değişmiş oluyor.

Biosdan kaydedip çıkıyorsun değil mi? Yada eğer floppy i kullanmiyorsan onu devre dışı bırak.
Hocam bu şey illet, en son anakartı kırdım bu yüzden.

Biosdan kaydedip çıkıyorsun değil mi? Yada eğer floppy i kullanmiyorsan onu devre dışı bırak.
Şunu bir deneyelim.
Hocam bu BIOS üzerinden nereden kapatabiliriz Floppy'yi? Bulamadık biz.
Yada pcyi her açarken sürekli boot managerdan secicek.
Hocam olmadı.
Güncelleme geçiyorum. Boot sıralaması eskisi gibi her açılışta değişmiyor. Floopy sürücüsünü devre dışı bıraktık ama buna rağmen aynı hatayı almaya devam ediyoruz. Windows kurulu ama yanlışlıkla Windows dosyaları içinden bazı klasörlerin silinmiş olması böyle bir şeye neden olur mu?
@300434 hocam hepsini yaptık maalesef olmadı. Başka bir öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı