Reboot And Select proper boot device Problemi

Arteleon

Hectopat
Yılbaşında arkadaşın virüs bulaştırmasıyla format attığım sistemimde şu sıralar beni hayattan bezdiren bir problem yaşıyorum. Bilgisayarım normalde sürekli açık dururdu, fakat geçtiğimiz hafta bir sabah siyah ekranla karşılaştım açtığımda monitörü. Reboot and Select proper boot device şeklinde bir hata mevcuttu karşımda. BIOS'tan kontrol ettim HDD'nin ilk sırada olduğunu vb. fakat problemi bir türlü çözemedim. Her neyse geceleri açık bırakmayız artık dedikten sonra önemsememeye başladım fazla fakat 1-2 gündür sürekli donmaları başladı bilgisayarın. Spotify açılışında ya da Chrome'da sayfa yüklerken bir anda yükleme donuyordu. Masaüstüne dönüp sağ tık yaptıktan sonra tamamen kilitleniyor ve cevap vermez hale geliyor sistem. Bir süre bekleyince "Uygulama cevap vermiyor" hatasıyla işlemi sonlandır geliyor fakat herhangi bir butona basamıyorum da. Güç düğmesinden tamamen baştan başlatmam gerekiyor.

Çözüme ulaşmak adına bios/ekran kartı sürücülerini güncelledim, faydası olmadı. Spotify ve Chrome gibi C: sürücüsünde yüklü olan programlarda problem çıktığı için chkdsk /f komutuyla C: vs D:'ye tarama yaptırdım fakat ikisi de problemsiz çıktı. Kasanın içindeki tozdan vb. olabilir diye düşünerek bir temizlik yaptım fakat bununda faydası olmadı. Bu süreçte geriye sadece ram kalıyor diyerek yeni ram siparişi verdim fakat gelene kadar bilgisayarın bu şekilde kalmasını istemiyorum, RAM'den değilse ya?

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler. Sistemim resimdeki şekilde :

Son düzenleyen: Moderatör:
Siyah ekranda hata gelmesi sistem veya önyükleme dosyalarının bozulduğunu gösterir. Temiz kurulum yaptınız daha sonrasında herhalde. Sabit disk ile ilgili sorunları kontrol etmek için Hd Tune programıyla sağlık ve bozuk sektör taraması yapın. Sabit diskte sorun yoksa temiz önyükleme yaparak sistem başlangıcında çalışan programlarla alakası olmadığından emin olursunuz. Temiz önyükleme sonrası sorun devam ediyorsa görev yönecisinde takılma olduğu anda bellek sıralaması yaparak resmini yollayın.

Bu hatayı aldıktan sonra tekrar temiz yükleme yapmadım çünkü standart açılışlarda karşıma hiç çıkmadı, sadece uzun süreli açık bırakmayı denediğimde bu ekranla karşılaştım, bilgisayar bir şekilde kendisini yeniden başlatıyor bu süreçte ve sadece bu şekilde bu boot problemini alıyorum.

HD Tune'u denedimde, disk'in huzur içinde yatma zamanı gelmiş gibi. Error scan yapamıyorum dahi, kilitleniyor taramayı yaparken. Health kısmında iki adet uyarı var. Number of unstable sectors : 3352 ve Interface CRC Error Count : 3.

Önemli verim yok HDD içerisinde fakat daha yeni ram ve ssd siparişi verdiğim için bütçem sıkışık bu aralar. Kurtarmak için bir yol var mıdır yoksa en yakın teknoloji marketin yolu göründü mü bana?

İlk olarak verilerinizi kurtarmaya çalışın. HDD Regenerator diye program var bozuk sektörleri tamir etmeyi deneyebilirsiniz.
Disk içerisinde önemli bir verim yok. Formattan sonra sadece film/oyun yüklemiştim. HDD Regenerator sanırım ücretli bir program, ücretsiz bir alternatifi var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…