Reboot and select proper boot device sorunu

qalax

Decapat
Yaklaşık 3 saat önce sistemi kapattım ve yarım saat sonra tekrar açtığımda bu hatayı alıyorum. Bu hatayı almak için hiçbir sebep bulamadım. Kabloları değiştirdim tekrar taktım, BIOS ayarları ile oynadım ama nafile. SSD içindeki Windows kendi kendine silinmiş olabilir mi? SSD de bir problem olsa muhtemelen BIOS görmezdi. Bu durumunda bir çözüm yolu var mı yoksa format mı atmalıyım?

Yaklaşık 3 saat önce sistemi kapattım ve yarım saat sonra tekrar açtığımda bu hatayı alıyorum. Bu hatayı almak için hiçbir sebep bulamadım. Kabloları değiştirdim tekrar taktım, BIOS ayarları ile oynadım ama nafile. SSD içindeki Windows kendi kendine silinmiş olabilir mi? SSD de bir problem olsa muhtemelen BIOS görmezdi. Bu durumunda bir çözüm yolu var mı yoksa format mı atmalıyım?
BIOS'da Boot Manager ilk sırada mı?

Aynı sorunu ben de birkaç gün önce yaşadım. Çözümüm şu şekilde oldu:

1. BOOT menüsüne girip Windows Boot olan seçeneği seçtim.
  2. Mavi ekran yedim.
  3. Başlangıç onarıma yönlendirdi.
  4. Daha sonra sistem açıldı ancak köşede son güncellemenin kaldırıldığına dair bir bildirim vardı.
  5. Bilgisayarı kapatıp açtım yine aynı hata.
  6. Bu kez BIOS ayarlarına girip BOOT sıralamasını kontrol ettim, 2. depolama diskim ilk sıraya gelmiş.
  7. İlk sıraya Windows Boot olan diski geri getirdim ve sorun çözüldü.

Sistem açıldığında çıkan bildirimden anladığım kadarıyla son Windows Update bu hataya neden oluyor. Eski sürüme dönünce sorun düzeliyor. Sanki Linux kullanıyoruz, koskoca Microsoft güncellemeleri test etmeden mi yayınlıyor? 😒

BIOS'da Boot Manager ilk sırada mı?

Boot Manager gözükmüyor hocam. Sadece SSD gözüküyor.

Aynı sorunu ben de birkaç gün önce yaşadım. Çözümüm şu şekilde oldu:

1. Boot menüsüne girip Windows boot olan seçeneği seçtim.
  2. Mavi ekran yedim.
  3. Başlangıç onarıma yönlendirdi.
  4. Daha sonra sistem açıldı ancak köşede son güncellemenin kaldırıldığına dair bir bildirim vardı.
  5. Bilgisayarı kapatıp açtım yine aynı hata.
  6. Bu kez BIOS ayarlarına girip boot sıralamasını kontrol ettim, 2. depolama diskim ilk sıraya gelmiş.
  7. İlk sıraya Windows boot olan diski geri getirdim ve sorun çözüldü.

Sistem açıldığında çıkan bildirimden anladığım kadarıyla son Windows Update bu hataya neden oluyor. Eski sürüme dönünce sorun düzeliyor. Sanki Linux kullanıyoruz, koskoca Microsoft güncellemeleri test etmeden mi yayınlıyor? 😒

Yarım saat önce sorunsuz çalışan bilgisayar nasıl bu hale geldi anlamış değilim. Dün sabah gelmişti yeni güncelleme. Gerçekten güncelleme yüzünden olmuş olabilir fakat Boot Manager BIOS'da gözükmüyor.

BIOS'tan bir ayar değiştirdim Boot Manager geldi fakat bu sefer de blinitializelibrary failed 0xc00000bb hatası alıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı