"Reboot and Select proper Boot device" Uyarısı

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen5 5600 | XFX RX6600 8GB | 32GB HyperX Fury Beast | GIGABYTE B550M | 500GB SSD | Rampage Victory kasa ve dahili PSU
Meslek
Makine Mühendisi
Bazen bilgisayarı çalıştırmak istediğimde bu uyarı ile karşılaşıyorum. Bunun sebebi SSD mi yoksa başka bir neden mi?

IMG_20191203_194635.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen mi yoksa hep mi bu hata genelde işletim sistemi olmamasından veya disk görememisinden kaynaklıdır biostan sistemi kurduğun diski 1. sıraya al sorun devam ederse kablolarını kontrol et.
Bazen alıyorum. Bazen dediğim de haftada 2-3 defa diyebilirim kabaca. Açıyorum bilgisayarı ve bu uyarıyı görüyorum daha sonra yeniden açıyorum normal şekilde açılıyor.

Bazen alıyorum. Bazen dediğim de haftada 2-3 defa diyebilirim kabaca. Açıyorum bilgisayarı ve bu uyarıyı görüyorum daha sonra yeniden açıyorum normal şekilde açılıyor.
Dediğim gibi BIOS'tan 1. Sıraya al kablo bağlantılarını kontrol et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun sebebi SSD mi yoksa başka bir neden mi?
SSD'yi ve sistemini yazarsan daha iyi fikir edinebiliriz. Bu hata Legacy boot'ta çıkan disk bulunamadı hatasıdır. UEFI kurulumda bu hata gelmez, BIOS'a atar sistem.

Ayrıca UEFI kurlum ilk sıraya disk değil Windows Boot Manager alınır.

SSD'yi ve sistemini yazarsan daha iyi fikir edinebiliriz. Bu hata Legacy boot'ta çıkan disk bulunamadı hatasıdır. UEFI kurulumda bu hata gelmez, BIOS'a atar sistem.

Ayrıca UEFI kurlum ilk sıraya disk değil Windows Boot Manager alınır.

Ryzen3 2200G
MSI A320M PRO-E
WDGreen 240GB SSD
Asus Rx570 4GB OC

Canı ne zaman isterse bu hatayı veriyor gibi bir izlenime kapıldım. 😄 Umarım SSD arızalı değildir.

1611163600961.png

Buradaki gibi UEFİ olmayacak kurulum diskinde/USB'sinde.

Buradaki gibi MBR seçmelisiniz, hedef sistemi de BİOS olarak algılatmalısınız.

Dosya Ekleri

• 1611163543202.png
    1611163543202.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 21
  • 1611163600265.png
    1611163600265.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 24
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı