Recep Baltaş ile geçen uzun soluklu bir gün

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Yazımı gören arkadaşlarım lütfen sabırla okursa sevinirim.

İsmim Sarper, bu forumunuza yaklaşık 15 gün önce katıldım. Katılmamdaki en büyük amacım Recep Baltaş yönergelerine uyarak maveriks sistemini kurmaktı. Fakat ne foruma konu açarak yardımcı olmasını istedim, elinden geldiği kadar destek oldu yeri geldi tersledi ama ben yılmadan ona sorunumun olduğu ve yapamadığımı belirttim. Forumda konum mevcut fakat oda resimden gördüğü kadar bana yardımcı oldu, fakat başaramadık. Kendisi en son baktı ki benim her dakika yazıyorum, İstanbul içinde uygun bir yerdeyseniz çayınızı içerim dedi. Ben de dedim bizi güzel bir dille tersledi bu iş olmayacak yeni sürümleri bekleyin dedi. Ben ise bu arada @Recep Baltaş a ulaşma çabalarındayım, bilinmeyen numaralar hattından sorduruyorum sosyal medyada yazmaya çalşışıyorum fakat olmadı.

En son sağolsun benimle iletişime geçti ve pazar günü için bu iş için görüşme kararı aldık. Dün saat 11.00 sularında buluştuk. Ve kuruluma geçtik. Kendisi neşeli, bilgili, kültürlü işin özü mükemmel bir insan. Özellikle bilgisayar başında yaptığı işteki kusursuzluk yok mu :)Kurulum işlemlerini adım adım sabırla yaptı. Ve bu iş gerçekten inanılmaz sabır gerektiren bir işmiş. Ben 3 gün sabahladığımı zannediyodum ama Recep Baltaş dün gece saat 04:00 sularına kadar bizimleydi ve bu kadar zaman içinde bilgisayar başında sabırla yapmayı denedi ve tabi üstüne benim ve arkadaşımın konuşmalarını. İnanılmaz güzel keyifli bir pazar günü geçirdik. Sayesinde şuan bu yazıyı Maveriksten yazıyorum, kendisine ne kadar teşekkür etsem az. Verdiği emek ayırdığı zaman ve bu zamanı keyifleştirmesi gerçekten mükemmeldi.

Uzun lafın kısası Recep Baltaş gerçekten mükemmel bir arkadaşımız ve forumda onun kıymetini bilmeliyiz gerçekten. HP MT 3500 modelde bilgisayara sahibim ve kısıtlanmış biostan bu işi yapmaktan gerçekten çok zordu. Ve kurulum %97 anlamında bitmiş bulunmakta. UEFİ boot kısmı kısıtlı olduğu için usb bellek sayesinde bu maveriksi açabiliyorum fakat dual boot işlemi tamamlandı, win 8 kullanadabiliyorum.

@Ali Güngör silinen rehber bizim sayemizde abi kafamız o kadar bilgisayarla doldu ki yanlışlıkla rehberin üzerinde yazmış bulunduk. Bu bilgisayari kullanan arkadaşlar için de bir rehber hazırlayacağız.

NOT: @Recep Baltaş bilgisayar teknisyeni yada teknik servis değildir. Yerinde kurulum yapmadığını hepimiz biliyoruz, lütfen bu yazıdan sonra kendisine ulaşmayı deneyip abi gel bize de kurulum yapın diye mesajlar atmayalım. Bizim işimiz biraz şansa oldu, bu konuda gerçekten çok şanslıydım:).

En son olarak @Recep Baltaş sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar azminiz beni etkileyen en önemli faktör oldu. Sizlere de bana katlandığınız için teşekkür ederim. 10.9.3 rehberim için çok kapsamlı bilgiler edindim sayenizde. İlerleyen zamanlarda müsait bir zamanda %100 Dual Boot, Full UEFI GPT bir kurulum yapmak için tekrar bir araya geliriz umarım. Bu sürede bir HDMI monitör edinmeyi unutma Sarper :)

Edirne'nin suyundan içmiş bir insandır kendisi. :D Bende Edirneliyim. Gerçekten bende YouTube kanalındaki rehperleri sayesinde bu sosyaldeyim. Kendisinin anlattığın gibi iyi bir insan olması. Yüzünden belli oluyor zaten. Bana da sorduğum konularda yardımı dokundu. Herkes adına bende teşekkür ederim.

@Recep Baltaş Çaktırmadan çekmişim bunu :)

image.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı