"Recertified product" HDD iade edilmeli mi?

İade/değişim talep etmeli miyim?

• Oy verenlerin toplamı
    6

GorkemKazak

Megapat
Hepsiburada üzerinden 250 TL'ye Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM bir HDD aldım. Ürün elime bugün ulaştı hemen ambalajını açıp incelemeye koyuldum. Doğruyu söylemek gerekirse Üstünde "recertified product" (Tamir görmüş ve yeniden satışa sunulmuş) yazısını görmeseydim HDD için içimde hiçbir şüphe kalmayacaktı. Biraz incelediğimde alt kısmı Seagate tarafından tamamen değişmiş. En can alıcı noktası sitesinden garantisini sorguladığımda garantisinin olmayışıydı. Ben yine de "2 yıl garantisi vardı zaten bozulmaz" düşüncesiyle hareket ettim. Taktım kasaya bad sector taraması, health test gibi testler yaptım. Hiçbir sorun yoktu. Okuma hızı 210 MB/s yazma hızı 198 MB/s idi. Bozulacağını sanmıyorum. Sizce bu HDD'yi iade edeyim mi ya da değişim talep edeyim mi?

Bozulabilir/bozulamaz net bir şey söylenemez fakat paranızın boşa gideceği kesin.

Sıfırı aynı para iken tamir görmüşü neden kullanayım ki? Ayrıca belirtilmemiş ise ilanda kabul ederler belirtilmiş ise belki yan çizebilirler. Galiba kaç gün kullanıldığına bakılabiliyor program ile depolama birimlerinin isterseniz ona bi bakın bildiğin ikinci el oluyo yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ikinci elden de düşük fiyata satılır satılsa.

Selamun Aleyküm, konuyu biraz tekrar ayağa kaldırmak gibi olacak ama benim de böyle bir şey bugün başıma geldi o yüzden yorum yapmak istedim. Ben WD marka 3TB intellipower sabit disk aldım. Bugün geldi kargodan ve biraz inceleyip hemen bilgisayara taktım ve kullanmaya başladı. İlk olarak sabit diskin üzerinde "RECERTIFIED" yazısı dikkatimi çekti ve bu konuya denk geldim. CrystalDiskInfo programı aracılığıyla bir iki test yaptım(ne kadar doğru tartışılır) ve sabit diskimin hiç kullanılmamış olduğunu gördüm. Belki firma sıfırlamış olabilir ama ilk kez bilgisayara takıp çalıştıran benim ve ilk dosyayı yazan da benim. Ben çok önemsemedim bu konuyu ama sizin ne yaptığınızı da merak etmedim değil. İade ettiniz mi yoksa kullanmaya devam mı ediyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…