AhmetCan Öztürk
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Kod:
reagentc /setosimage /path E:\yenile /target C:\Windows /index 1
Kod:
reagentc /setosimage /path F:\yenile /target C:\Windows /index 1
Merhaba arkadaşlar yepyeni bir rehber ile karşınızdayım.
Kurallar
1.İşletim sisteminiz Windows 8 veya 8.1 olsun 7 de denemedim herhalde 7' de de olur.
2. Recovery diskinizi oluşturacağınız kısım boş olsun yaklaşık 18 Gb olsun.
3. Kesinlikle recovery diskini oluşturduktan sonra bir şey depolamayın o kısıma.
4.Bitti
Recovery diski oluşturma
Evet arkadaşlar öncelikle windows hangi diske kuruluysa açın diski bende C şöyle ilerleyin C:Windows>System32>Recovery>ReAgent diye bir metin belgesi göreceksiniz o belgeyi açmadan kopyalayın
daha sonra recovery olacak diske yeni klasör açın isim vermeyin yeni klasör olarak kalsın. Oluşturduğunuz dosyanın içine kopyaladığınız metin belgesini yapıştırın. Daha sonra elinizde olacak format dvd' si yada usb belleğinizde olacak bir işletim sistemi ama bilgisayarda bulunan aynı işletim sistemi olacak dvd deki ile aynı olsun. Daha sonra recovery diskine yenile diye bir klasör açın. Şimdi dvd yi bilgisayara takın ve bekleyin açılsın dosyaların içine girin ve şu yolu izleyin.
Sources>İnstall.Wim dosyasını yenile diye açtığınız klasöre kopyalayın kopyalama işlemi bittikten sonra
Size vereceğim kodu Cmd' yi yönetici olarak çalıştırın ve yapıştırın işlem tamam bilgisayarı yeniden başlatın
Verdiğim kodda ben E diskine recovery hazırladım sizdeki farklı ise mesala H siz E yerine büyük harfle H yapın işte bu kadar.
Arkadaşlar resim yükleyecek idim ama dosya boyutları büyük idi. Ama isterseniz video hazırlarım
Yukarıdaki kod yanlış doğrusu E diski olan F yi yanlışlıkla yazdım kusura bakmayın.