Red Dead Redemption 2 "err_gfx_state" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

MaximumPain

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar Technopat ailesi, RDR2'de "err_gfx_state" hatası alıyorum. Bir sürü çözüm yolu var hangisini denersem deneyeyim bir türlü bu sorunu çözmeyi başaramadım. 2 hafta öncesine kadar çok rahat oynadığım oyunun şu an 10-20 dk oynadıktan sonra bu hatayı vererek çökmesi üzüyor.

Reddit'te buldum bunu belki işe yarabilir. ''Ayrıca ERR_GFX_STATE sorunu ile mücadele ediyordum , bu hatanın sadece insanların sahip olduğu çeşitli kök nedenler için genel bir mesaj olduğu görülüyor. Hemen hemen her çözümü denedim ve hiçbir şey benim için işe yaramadı. Her 20-30 dakikada bir yeniden yapılan çökmeyi kabul etmek üzereydim ama sonra sga dosyaları için düzeltmeyi geliştirmeye çalıştım. Bundan önce onları silmeye çalıştım (işe yaramadı) veya salt okunur olarak ayarladım (işe yaramadı), ancak püf noktası onları 0B boyutunda boş bir dosyalarla değiştirip bu 0B dosyalarını salt okunur hale getirmekti. (Boş txt dosyalarını yaptım ve isimleri buna göre sga_XXX olarak değiştirdim). Yardımcı oldu. O zamandan beri herhangi bir kaza olmadı !!! Bundan çok memnunum, bunun kurulumuma ve sahip olduğum gerçek kök nedene çok özel olabileceğini düşünmeme rağmen, belki çözümüm birine yardımcı olabilir''

Artı -1 Eksi
Belgeler > Rockstar Games > RDR2 > ordan settings dosyasını silin.

Olmaz ise yine aynı konumdan system.xml adlı dosyayı not defteri ile açıp Vulkan yazan yere DX12 yazın, DX12 yazıyorsa Vulkan yazın.

Artı -1 Eksi
Reddit'te buldum bunu belki işe yarabilir. "ayrıca err_gfx_state sorunu ile mücadele ediyordum, bu hatanın sadece insanların sahip olduğu çeşitli kök nedenler için genel bir mesaj olduğu görülüyor. Hemen hemen her çözümü denedim ve hiçbir şey benim için işe yaramadı. Her 20-30 dakikada bir yeniden yapılan çökmeyi kabul etmek üzereydim ama sonra sga dosyaları için düzeltmeyi geliştirmeye çalıştım. Bundan önce onları silmeye çalıştım (işe yaramadı) veya salt okunur olarak ayarladım (işe yaramadı), ancak püf noktası onları 0B boyutunda boş bir dosyalarla değiştirip bu 0B dosyalarını salt okunur hale getirmekti. (boş txt dosyalarını yaptım ve isimleri buna göre sga_xxx olarak değiştirdim). Yardımcı oldu. o zamandan beri herhangi bir kaza olmadı! Bundan çok memnunum, bunun kurulumuma ve sahip olduğum gerçek kök nedene çok özel olabileceğini düşünmeme rağmen, belki çözümüm birine yardımcı olabilir.

Umarım bu dediklerin işe yarar.
Belgeler > Rockstar Games > RDR2 > oradan settings dosyasını silin.

Olmaz ise yine aynı konumdan system.xml adlı dosyayı not defteri ile açıp Vulkan yazan yere DX12 yazın, DX12 yazıyorsa Vulkan yazın.

Deneyeceğim.

Epic Games'e göre bu şekilde bu kodu eklediğimde sorun ortadan kalktı. Diğer platformlarda nasıl ekleniyor bilemiyorum.
1613052772372.png

Ayrıca oyunun kurulu olduğu yere ''commandline.txt'' belgesi oluşturup içine bu kodu ekleyerek de yapabilirsiniz.

Kod:
-ignorepipelinecache

KAYNAK:
Adsız.png

Belgeler > Rockstar Games > RDR2 > oradan settings dosyasını silin.

Ne yazık ki olmadı bu yöntem.
Epic Games'e göre bu şekilde bu kodu eklediğimde sorun ortadan kalktı. Diğer platformlarda nasıl ekleniyor bilemiyorum.
Eki Görüntüle 874971

Ayrıca oyunun kurulu olduğu yere ''commandline.txt" belgesi oluşturup içine bu kodu ekleyerek de yapabilirsiniz.

Kod:
-ignorepipelinecache

kaynak:
Eki Görüntüle 874969

Epic Games'ten yaptım olmadı ama diğer dediğin yolları denersem belki sorun çözülür.
Sorunum çözüldü sorun oyunda değilmiş AMD sürücüsünün son sürümü olan 21.1.1'den kaynaklanıyormuş yeni güncellemeden sonra düzeldi sorunu hala yaşayan arkadaşlar varsa diye onlar için Rockstar Games'in sunduğu çözüm yollarının SS ini atacağım.

Dosya Ekleri

• 2021.02.12-18.00.png
    2021.02.12-18.00.png
    117,8 KB · Görüntüleme: 71
  • 2021.02.12-18.01.png
    2021.02.12-18.01.png
    116,2 KB · Görüntüleme: 68
  • 2021.02.12-18.01_01.png
    2021.02.12-18.01_01.png
    118,2 KB · Görüntüleme: 2.222
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı