Red Dead Redemption 2 Türkçe yama iptal edildi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şirket kurmadan, kazanç beyanında bulunmadan çeviri için para almak; oyun firmalarından izin almadan yerelleştirme dosyalarını parayla satmak; ancak yasalardan bihaber lise ve üniversite öğrencilerinin işi olabilir.

Az evvel sitelerine de göz attım. Bildiğin profesyonel çeviri firması intibası veriyor. Ortada kazanç varsa, doğal olarak vergi de vardır. Yarın şikayete bağlı veya re'sen olarak, maliye'de kapılarını çalabilir. Rockstar gibi uyarıyla falan da kolayca yırtamazlar.

Nerede açıklandı? Donanımhaber Forumda mı? Hocam bağlantı adresini atabilir misiniz?
Aynen donanımhaberde. Konuyu silmişler, ulaşılmıyor biri discorddan ekran görüntüsü atmıştı. Walküre'nin dediğine göre şu an hukuki bir sürece girdik eğer şu marka bize dava açtı dersek markayı kötülemekten tekrar dava edilebiliriz gibisinden mesaj yazmıştı.

Bonus:

"Tek açabilen" kısmı biraz abartı olmuş. Tek açmaya çalışan bunlar olabilir. Nedeni potansiyeli olan ülkelere zaten dil destekli gidiyor oyun. Biz tam aradaki ülkeyiz. O dil dosyalarını açmak öyle zor bir iş değil. Birkaç yardımcı programla hop diye kırılıyor dosyalar.

O kadar detayını bilmiyorum hocam ama dil dosyalarını açmak için baya bir uğraşmışlardı. Projenin son anlarına doğru tool yaptılar.

Detaylar OrhunTheHun twitch kanalında açıklandı arkadaşlar. Anonymous Ekibi'nden Walküre Orhun'a gereken açıklamaları yaptı.

Gidin ingilizce öğrenin diyen üyelere hitaben.

Herkesin imkanı şartları aynıymış gibi muamele etmeyi bıraksanız artık ben bugün eğitim alıyorum imkanım buna elveriyor, bir çok kişinin ki vermeyebilir ücretsiz eğitim paketleri ile gelebileceğin nokta hiç yoktan iyidir ile kalır anca. İngilizce de iki gün ile öğrenilen bir şey değil bunun da farkındasınızdır umarım adam altyazı hakkında konuşmuş git İngilizce öğren diyor süper zeka. Altyazıda hızlıca akan bir metni akarken çevirip anlayıp bir yandan oyna devam edebilmek en az B2 seviye ingilizce ister. Bunları diyen üyelerin ingilizce öğrendiklerini düşünmüyorum yorum yapmak için yazıyor olmalılar.

Dostum bunu neden yaparsın ki demişsin de adamların yaptığı oyunu sadece İngilizce çeviri yapabiliyorlar diye bunun üzerinden para kazanmalarını istememiş ki çeviriyi yapmadan önce sormamaları tamamen kendi hataları. Bir yerde birinin onları bu konuda uyardığını ve çevirinin başındaki kişinin ona sen ne anlarsın dediği gördüm fakat böyle bir şey oldu mu emin değilim.

Lisans ve telif kanunlarına pek vakıf olmadıkları gibi, ticaret kanunları hakkında da pek yetkin değiller gibi.

Sanırım ilgili kişi, kendilerine ithaf edilen iddialardan sıyrılmak için "tamamen yasalara uygun bir şirketiz..." açıklamasını yapmış olmalı. Açıkçası ben şüphe duyuyorum, bu açıklamadan. Zira, tüm kanun ve mevzuatlara riayet eden şirket, en başta Rockstar'dan telif uyarısı almazdı. Ayrıca, sattıkları yerelleşme dosyaları için alıcılarına fatura kesiyor mu? kesiyorsa, faturanın içeriğine ne yazıyor? çok merak ediyorum doğrusu.

Aslında türk oyuncuları için amatör çerçevede oldukça faydalı olabilecek proje; rekabetin olmadığı, talebin büyük olduğu pazarda, kolay para kazanma hırsına kurban gitmiş. Oysa, bildiğimiz üzere, oyun firmaları amatör bazda yerelleştirme ve modding projelerine pek soğuk değiller. Lakin Steam workshop'ta bir sürü oyunun bir sürü lokalizasyon ve modding dosyaları sıkıntısız şekilde paylaşılıyor.

Şayet bağış üzerinden tüm projelerini sürdürselerdi; ne lisans sahiplerinin dikkatini çekerlerdi, ne de müşteri olarak gördükleri oyunseverlerin tepkilerine maruz kalırlardı.

Son düzenleme:

Rockstar'ın hukuki yollarla Anonymous ekibine ihtarname gönderdiği, ve bu süreçle ilgili Anonymous ekibinin herhangi bir şey paylaşma hakkının bulunmadığını söyledi. Daha fazla detay var ama paylaşamıyorlar hukuki süreçten dolayı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…