Rehber Red Dead Redemption (Xenia Canary) 60+ FPS & Türkçe & PS4 Arayüzü

ryzen 5 5500 ve rtx 3060 8gb ile ilk başlarda 30 fps alıyorum normal mi ?

Sistemim RTX3050 Ti i7 11k 16 GB RAM. Oyunu 2K'da açtım. 3FPS falan alıyorum. Normal midir?

Konudakileri doğru uyguladığın takdirde bu değerleri almaman gerekir.

Hepsini uyguladım. 720P'ye çektikten sonra normale döndü, 60FPS stabil alabiliyorum. Ama 2K ikende 3-4FPS olmaması gerek diye düşünüyorum. Keza 720p oyun zevkini çok kötü baltalıyor.

1080p nasıl yapılıyor?
RDR1'de 1080P yoktu doğru. Başka Xenia sürümlerinde deneyebilirsin. Konuda son sürüm var fakat son sürümde belki hatalar olabilir. Ayrıca aşağıda bir fix yazacağım onu 1440P'de dene.

30 FPS sabitlenmesi çözümü​

Xenia'nın yeni sürümlerinde oyun vsync kapatsanız bile 30 FPS'e sabitleniyor. Bunun için önce eski xenia-canary-config.toml silin ve Xenia çalıştırıp kapatın yeni config dosyamız oluşsun. Konudaki ayarları yaptıktan sonra da aşağıdaki ayarı yapın. Aşağıdaki ayarı yaptıktan sonra ekran kırılması yaşayanlar vsync açabilir tekrardan.

xenia-canary-config.toml dosyasını açın.

AyarDeğerAçıklama
framerate_limit120Yeni Xenia Canary sürümlerinde bug var vsync kapatmıyor. Bu yüzden bu ayara istediğimiz FPS'in 2 katını yazıyoruz.
Örnek: 120 (60), 150(75)

Ben 120 öneriyorum. 60'dan sonra problem çıkarabilir böyle oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ayarı yaptım, 5-10 FPS civarından 25-30FPS'e çıktı. Oyun bence böyle de oynanabilir olmadığından 720P'ye çektim tekrar. Bu ayar sayesinde ilk defa cihazda sabit 60FPS açabildim oyunu. Sağ olasın hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…