Redbull orta yaşlardaki insanlara zarar verir mi?

Makaleler
1
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Annem anaokulu öğretmeni ve hem iş hem okul çok yoruyor o yüzden ben de bir redbull iç belki biraz daha güç gelir diye söyledim ve bir kaç gün içti, gerçekten gözle görülür farkını gördü fakat korkularım var. Kendisi 43 yaşında bir zarar verir mi? İçtikten sonra alınan enerjiyi atmak lazım diye mesajlar gördüm kendisi zaten okulda öğrencilerle fazlasıyla yoruluyor bir de üstüne eve geldikten sonra ev işlerini yapıyor yani günü hareketli geçiyor zararı olur mu?
Bunun dışında tavsiye verebileceğiniz enerji verici haplar vs. işe yarar mı?
Pharmaton kullanmayı düşündük faydası olur mu?

Kullanmamasını öneriyorum.
Bir süre sonra hiçbir şey yapmasada redbull içmediği zaman kendini yorgun hisseder.
Sonuçta bağımlı olur.
Benim tavsiyem eğer kalp hastalığı yoksa kahve içmesi olur. (kalp çarpıntısı yapabilir fazla içerse)
Ben futbol maçlarından önce türk kahvesi içerim inan ki redbullun verdiği enerjiyi ikiye katlar.
İlaç,vs. içmesini de asla önermem.

İsminin enerji içeceği olmasına rağmen aslında enerjiden çok uyarıcı ve şeker birleşimidir. Gerçek enerjiyi yediklerinizden alırsınız. Eğer çok yoğun çalışıyor ve öğün kaçırıyorsanız Pharmaton, Supradyn veya Balık yağı düşünülebilir. Ama unutmamak gerek bunlar öğün yerine geçmez sadece ek takviyedir. Redbull sadece çok önemli hususlarda nadiren kullanılmalıdır. Mesela proje yapıyorsun yarın son gün sabaha kadar çalışmalısın ama uykun geldi içiyorsun Redbull'u taş gibi oluyorsun. Ve bunlara ek, kalp hastalığı var ise kesinlikle alınmamalıdır. Alkol ile kesinlikle karıştırılmamalıdır. Yoksa yaşına bakmaz kalpten gidersin.

Not: Takviye alınan haplar kişiden kişiye farklı reaksiyonlar gösterebilir. Mesela balık yağı bende uyku yapıyordu. O yüzden tam olarak neye ihtiyacın olduğunu en temiz kan tahlili ile anlıyorsun. Ben yaptırmıştım B12, demir ve D vitamini eksikliği çıktı. Belli bir dönem kullandıktan sonra hepsinden kurtuldum ve şuan beslenmeme çok dikkat ediyorum. Dinçim ve sağlıklı hissediyorum umarım en yakın zamanda da spora geri dönüp çivi gibi olacağım.

Son düzenleme:
Dalak, ciğer böbrek için zorlayıcı bir sıvıdır. Redbull kısırlaştırır üniversitelerde bedava dağıtılır. Aklı olan almaz içmez. Sağlık sorunlarına neden olduğu için Norveç, Uruguay ve Danimarka’da yasaklanmıştı. Tansiyonu varsa anneniz için daha başka etkiler de yapabilir.
Dinç kafa ve zindelik için sabah aç karna su içildikten bir müddet sonra 1 kaşık zeytin yağı kahvaltı öncesi alınabilir. Öğrenciler içinde iyidir. Öğrenmeyi destekler.
Pekmez, kuru incir/üzüm gibi şeyler yemesi daha yerinde olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı