Çözüldü Redmi 13 8-9 saatte şarj olmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet5624

Attopat
Daha fazla  
Merhaba, 1 ay oldu olalı Redmi 13 kullanıyorum. Başlarda şarj yaklaşık 1,5-2 saatte doluyordu, fakat şu an bir anda 8-9 saatte dolmaya başladı. Yazılım güncellemesi yaptım (HyperOS 2), bundan kaynaklı olabilir mi? Veya yüklediğim APK'lar sorunlu çıkarsa bu kadar zarar verebiliyor mu? Amper testi yaptığımda normalde 3.2K mA verirken artık maksimum 500 mA veriyor. Ne yapmalıyım? Şarj entegresiyle de alakalı olabilir mi?

Çözüm
Sonucu bana da bildirirsiniz hocam.
Peki hocam.

Sonucu bana da bildirirsiniz hocam.

Durum güncellemesi hocam dün telefonun şarjını 0A kadar boşaltıp bıraktım 15 saat sonra açtım 25 dakika önce falan yine uygulamadan tarattım maximum 500 ma gösteriyordu aynısı kapattım şu an 25 dakikada %27 gibi iyi bir sonuç aldım telefon kapalıyken şarj alırken ne oluyor yani anlamadım.

Çözüldü:
Sorunu buldum kendim test ettiğimde 39 ve 42C arası 2000ma aldım
43 ve üzeri koruma devreye giriyor ve 500ma sabktleniyor.
38 ve altı sıcaklıkta telefon normal şarj oluyor.
Kısacası entegrede sorun olduğunu buldum.
İyi sosyaller.
Şarj soketinin değişmesi/tamiri gerekiyor. Telefon sıfır alındıysa ve daha 1 ayda bu olduysa yazılımsal da olabilir ama bu sorunun büyük sebebi şarj soketi.

Kablo ve adaptör değiştirmeyi denediniz mi? Benim kablo kopunca aynı sorunu yaşamıştım.

Hocam şöyle anlatayım orijinal sarjdı 500 ma yani 5W değer alıyor Max eski 4 farklı Redmi şarj taktım yine aynı değeri verdi yeni bir orijinal 33W Redmi şarjda denedim onda da maximum 2K ma yani 20W değer verdi sıfır olsa da normalde 33W 3.3K ma vermesi gerekiyordu ama bilemedim ne yapacağımı entegre mi degissem acaba veya indirdiğim zararlı APK'lar buna sebep vermiş olabilir mi?

Telefonu sıfırlayın öğrenirsiniz ama sanmıyorum indirdiğiniz şeyin yapacağını. Bir de 20W olması normal çünkü çoğu zaman tam olarak 33W çekmez telefon. Bende 120W vardı eskiden uygulamdan baktığımda 80W çekiyordu pek sorun etmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…