Redmi 9 ekranı çalışmıyor

Technoppp

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Telefonumun ekranı yaklaşık 3 ay önce kırıldı. Bende telefoncuya gidip piyasada bulunan en iyi ekranı taktırdım, 1000 lira para verdim. Ekranı teslim almaya gittiğimde ekran donmuştu. Tekrar verdim bakmaları için bu olay 2 kere tekrarladı. Bir defa da çalışırken ekran görüntüsü gitti ama arka planda video sesi falan çalıyordu. Sonuncu defa bıraktığımda adamın biri bana "bunun anakartında kırık vardı, biz tamir ettik sen kullanabildiğin yere kadar kullan bir daha donarsa hiç getirme telefondan umudu kes" dedi, salladı başından. Benim de buna denk yedek bir telefonum vardı hiç umursamadan devam ettim. Bu telefonun parmak izi, ses açma ve kapatma, güç tuşları çalışıyor. Ekranda şu an görüntü de var ve hoparlöründen ses de geliyor. Bunca şeye anakart çalışıyor ama ekranı çalıştırmıyor. Ben buna inanmıyorum. Sizce doğru olabilir mi, bir daha başka bir telefoncuya götürmeye değer mi (ikinci telefona ihtiyacım var.)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam soket kırılmış olabilir ama çok sert darbe alması lazım. Soketi çıkartirken bile yapmış olabilirler. Şöyle düşünün masaüstü PC'nin HDMI kablosunu takmayın. Onun da ses vs gelir ama ekran olmaz .

Peki bu soket değişimi yapılması için anakart değişimi mi gerekiyor? Şunu da tekrar edeyim telefonda şu an görüntü var dokunmatik çalışmıyor. Hatta bunu yazarken şunu da fark ettim iki parmak ile ekrana dokununca ekran çalışıyor.

Peki bu soket değişimi yapılması için anakart değişimi mi gerekiyor?
Profesyonel olanlar sadace soketi değiştirebilir. Bazı ekran soketleri sub_board dediğimiz şarj+kulaklık haki kartında. Bu kartta ortalama 100 150tl. Sub boardda ise çok kolay değişim yapılabilir.

Peki hocam bahsettiğim iki ayrı parmağımla dokunduğum zaman ekranın hareket etmesi yine de anakart sıkıntısı olduğunu mu gösterir yoksa ekran mı ?

Peki hocam bahsettiğim iki ayrı parmağımla dokunduğum zaman ekranın hareket etmesi yine de anakart sıkıntısı olduğunu mu gösterir yoksa ekran mı ?
Geliyor derken full mu geliyor? Başka tamircide başka ekranla deneyebilirsiniz soket mi ekran mi. Çünkü 1000tl ye orjinal ekran olacağını zannetmiyorum.

Hocam ekranım var hatta ekran testinde de çalışıyor. Şöyle bir durum var: ekran tek parmak ile bir şeylere bastığımda açmıyor. Ekrana bir parmağımı koyup farklı bir parmağım ile tıkladığımda çalışıyor. Bu arada zaten orijinal ekran değil bulabildikleri en iyi ekran bunu bende biliyorum belirteyim.

Soket olabilir evet. Ama en sağlıklı cevap için başka ekran ile test edilmeli bence.

Hocam Samsunglarda çift dokunma diye bir ayar var. Kapatıp açıldığında yukarıda anlattığım olay oluyor. Bende araştırdım bu telefonda böyle bir ayar var mı diye bulamadım. En iyisi fabrika ayarlarına sıfırlıyım da ayarlarım sıfırlansın dedim ve ekran şuan çatır çatır çalışıyor.

İyi olmuş hocam hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…