efeguney1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3 8100 - GT1030 - 8GB DDR4 RAM
İyi sosyaller. Babamda Redmi 9C 4/64 modeli bulunmakta. 1 hafta önce hiçbir şeyi yokken (telefonun kötülüğünden kaynaklanan kasmalar hariç) dünden beri hiç WhatsApp, ayarlar, kamera aklınıza ne gelirse donuyor, girilmiyor. Çağrı geliyor, ekranda gözükmüyor. Uygulamaya tıklıyorum ekran donup kalıyor. Reset atıyorum 10 dk sonra yine aynı. Neden kaynaklı olabilir çözümü var mıdır?

Hocam durum direkt telefonda vardır bence. 2/32 versiyonu bende vardı. 1 buçuk sene zar zor kullandım. İşkenceydi

Hocam işlemcisi çok kötü. Helio G35 giriş seviyesinin de altında bir işlemci. Satabilirseniz daha iyilerine bakın.GPU da daha beter.

Xiaomi'nin alt segment cihazları böyle maalesef. Zaman içinde uygulamaların şişmesinden dolayı sürekli ortaya çıkan kasmalar, donmalar oluyor.

Bir defa format atıp gereksiz uygulamaları kaldırın.
Bilgisayardan Xiaomi ADB Fastboot Tools ile debloat (gerekli olmayan sistem uygulamalarını kaldırma işlemi) yapın.
RiceDroid uygulamaları linkine girip "messaging, contacts, dialer" apklarını indirip kurun. Telefonun kendi içindeki arama, mesajlaşma ve rehber uygulamalarını devre dışı bırakıp bu kurduğunuz apkları varsayılan olarak ayarlayın.
Facebook, Instagram gibi aşırı ram tüketen uygulamaları lite sürümleriyle değiştirin. Acr, myt gibi çok reklamlı ve arka planda çalışan uygulamaları tespit edip kaldırın.
WhatsApp gibi çok medya indirilen uygulamaların medya indirmesini otomatik ayardan kaldırın. WhatsApp'ın dahili depolama\Android\Media\com.whatsapp\WhatsApp klasörüne girin, databases kısmında eski olanları ve Media kısmında özellikle sent klasöründe olanları kaldırın (depolama açılınca cihaz rahatlar).

Bunun gibi birçok ayar daha olabilir. Bunları yaparsanız cihaz daha rahat çalışır.

Redmi serisinin en kötü modeli C serisi; gerek donanım gerek yazılım kalitesi olarak. Normal durum olarak görüyorum. Tez zamanda o telefondan kurtulun. Yaptırmayın, değmez.

Son düzenleme:
Cozum yolu yok maalesef. Yapmaniz gereken yeni telefona gecmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…