Elektronik Redmi Note 11 4999TL

OnePlus markasına özel bir şey değil yurt dışı cihazlar elde patlıyor olay orada bu videoyu izle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cevap olarak bir buçuk saatlik video paylaşılacak bir soru sormamıştım.. Video'yu "yurt dışından telefon getirme" bölümü için paylaştıysan, cevap verdiğin kişi yurt dışından telefon getirin dememiş, piayasada mevcut telefonlardan bahsediyor. Yasa güncellemesi yurt dışından getirilen telefonların pasaport kaydı ile alakalı. OnePlus gibi telefonlar zaten kaçak sokuluyor ve imei klonlanarak kullanılıyor, olası kanun değişikliğinin bu işlem ile bir alakası yok.

OnePlus gibi telefonlar zaten kaçak sokuluyor ve imei klonlanarak kullanılıyor, olası kanun değişikliğinin bu işlem ile bir alakası yok.
Nasıl alakası yok hocam? Klonlanan IMEI'lerin gerçek sahibi olan telefonlardan 1 yıl boyunca sinyal alınmıyorsa IMEI iptal ediliyor işte. Dün mecliste kabul edildi takip ettiğim kadarıyla. Resmi kayıt dışındaki yöntemleri birer birer öldürüyorlar.

Nasıl alakası yok hocam? Klonlanan IMEI'lerin gerçek sahibi olan telefonlardan 1 yıl boyunca sinyal alınmıyorsa IMEI iptal ediliyor işte. Dün mecliste kabul edildi takip ettiğim kadarıyla. Resmi kayıt dışındaki yöntemleri birer birer öldürüyorlar.

Klonlandığı zaman sinyal alınabiliyor olacak bunu nasıl fark edecekler?

Video'da klonlanan IMEI'ye sahip cihazlarla alakalı bir kısım göremedim, neresi tam olarak?
Video haricinde konuşmak gerekirse; kullanılmayan IMEI'lerin bir süre sonra kapanması durumu zaten yeni bir şey değil, mevcutta 7 seneydi ve 1 seneye düşürülmesi önerildi. Ama zaten bunun olması için o IMEI'den sinyal alınmaması gerekiyor. Klonlu telefonunuzu aktif kullandığınız sürece yine etkisi olmayacak bir gelişme.
BTK'nın orijinal IMEI'ye sahip telefon marka modelini bilmesi ve klonlanan telefonun marka modelinin farklılığını tespit etmesi konusunda, evet bence bu durum BTK tarafından biliniyordur. Fakat mevcutta ve bu açıklanan önergede bu işleyişin değişeceğine dair bir ibare yok.

BTK onu fark edbilseydi bu 1 sene muhabbetine gerek kalmadan engelleyebilirdi ben sadece IMEI'si klonlanan cihazı görebildiklerini düşünüyorum.

En basit olarak düşünürsek bundan sonra kovalayacaklar yani 3310 bir cihaz IMEI'si nasıl Android bir cihazda çalışıyor diye sorulduğunda direkt kapanır. Devlet ile oyun olmaz artık ciddi seviyede kontrol edecekler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı