Custom ROM Redmi Note 11S Custom ROM önerisi

Cihaz yeniden başlarken ses kısma ve güç tuşlarına basılı tuttuğunuzda bootloader'a girebilmelisiniz. Ardından tekrardan MIUI veya HyperOS flaşlayabilirsiniz veya custom ROMu tekrar denersiniz.

Tam olarak takip ettiğiniz adımlar nedir? Sıfırdan başlamaktansa direkt olarak bootloopu çözmek daha basit olmalı.

Fastboot veya recovery'ye giremiyorum maalesef. Cihaz birkaç saniye miui logosunu gördükten sonra kapanıyor ve döngüye giriyor. Bilgisayara bağladığım zaman miui logosundayken bilgisayar cihazı birkaç saniyeliğine görüyor sonra cihaz döngüye girip kendisini kapattığı için bilgisayar ile bağlantısı da kesiliyor. SP flash tool v6 gibi yöntemler de işime yaramadı maalesef. Kısacası cihaz "bootloop"ta ve "fastboot", "recovery" gibi şeyler işe yaramıyor.

Cihaz "bootloop"a girmeden önce ".\fastboot flash boot lineage_boot.img" yaptığımı hatırlıyorum. Daha sonrası böyle işte.

Cihazın bootloader kilidi açık vaziyette.

Cihaz yaklaşık 3 aydır bende ve daha kullanmak bile nasip olmamıştı. Büyük bir aptallık edip anlamadığım işlere bulaştığımın farkındayım. Mental olarak çok kötü bir durumdayım desem yeridir şuan...

Cihaz "bootloop"a girmeden önce ".\fastboot flash boot lineage_boot.img" yaptığımı hatırlıyorum. Daha sonrası böyle işte.
Üzülecek bir durum yokmuş. Lütfen recovery'ye girmeyi tekrar deneyin, elbet doğru zamanlamayı tutturacak ve başaracaksınız. Daha sonra karşınıza gelen LineageOS Recovery menüsünden ROM'u sideload metoduyla flaşlayıp kullanabileceksiniz.

LineageOS kurmayı başaramamıştım maalesef. Yanlış hatırlamıyorsam eğer sırasıyla;

-1 hafta bekledikten sonra cihazın bootloader kilidini açtım.

-"platform-tools" klasörüne "twrp-3.7.1_12-0-fleur.img" dosyasını attıktan sonra klasör içerisinde cmd açıp ".\fastboot flash boot twrp-3.7.1_12-0-fleur.img" komutu ile TWRP boot menüsüne ulaştım.

-TWRP menüsünden wipe data yaptım ancak başarısız oldum.

-SDcard'a attığım LineageOS 20 (Android 13)'ü TWRP menüsünü kullanarak flashlamaya başladıktan sonra eksik yaptığımı fark edip cihazı güç tuşu ile kapattım ve flashlama işlemini yarıda kestim.

-MIUI firmware indirmemiz gerektiğini sonradan öğrendiğim için "TKETRXM (tam hatırlamıyorum) 13.X.X.X" indirdim ancak dosyayı SDcard'a aktarmayı başaramadığım için firmware'sız LineageOS kurmaktan vazgeçtim.

-Son olarak sanırım çaresizlikten dolayı ".\fastboot flash boot lineage_boot.img" komutunu kullandım ve olanlar oldu maalesef...

Kendimi çok aptal ve bir o kadar da çaresiz hissediyorum. Umarım yaptıklarımın telafisi vardır ve telefonum "hard brick" gibi bir şey olmamıştır.

MiFlashPro, SP Flash Tool v6, MTKauthBYPASS, XiaoMiToolv2, gibi uygulamaları denedim ancak bir sonuç elde edemedim.

(Recovery ve fastboot hala kullanılamıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum...)

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

@codefl0w Sanırım sizi etiketlemeyi unutmuşum.

Son düzenleme:
Hocam cihazımı bootlooptan kurtarıp fabrika ROM'unu kurmayı başarabildim sonunda. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.

-MTKclient kullanarak SLA/DAA bypass etmeyi başardım. Böylece cihaz bootlooptan kurtuldu ve bilgisayar tarafından tanınır hale geldi.

-SP Flash Tool (v6 olması önemli) ile "fleur_tr_global_images_OS1.0.8.0.TKETRXM_13.0" TR fabrika ROM'unu cihaza kurmayı başardım.

Cihazın bootloader kilidi hala açık halde ancak tekrar custom ROM atmaya çekiniyorum...

Son düzenleme:
Keşke hiç SPFT kısmına bulaşmasaydınız, tamamen lüzumsuz bir macera olmuş. Ayrıca fabrika yazılımları sadece bootloader kilidiniz kapalıysa gerekli.

Bunlar artık önemsiz şeyler elbette. Custom ROM kısmına gelirsek; TWRP'den uzak durun, 2018'den sonra bütün işlevselliğini yitirdi. Direkt olarak LineageOS boot imajını flaşlayın ve recovery menüsüne girin, ardından sideload metoduyla ROMu kurun.

Şimdiye kadar Custom ROM işlerini hep abim yapardı ilk defa kendi telefonuma Custom ROM atmaya çalıştığım için eskiden görüp duyduğum yöntemlere başvurdum. Sideload metodunu hiç denemediğim için kullanmaktan çekindim. "LineageOS boot" imajını flashladıktan sonra "LineageOS ROM" ZIP'ini "platform-tools" klasörüne atıp klasör içerisinde CMD açma mevzusu sanırım. Yapmam gerekenleri kabaca açıklayabilirseniz çok memnun olurum. Değerli zamanınızı da çalmak istemem tabi

Zamanımız bol, sorun etmeyin lütfen

Kısaca özetlemek gerekirse LineageOS boot imajını tektardan flaşlamanız gerekli, ardından direkt olarak recovery'ye geçin.

fastboot reboot recovery

Kısa bir süre içinde karşınıza LineageOS Recovery menüsü gelmeli. Ses tuşlarınız ile seçenekler arasından Apply Update'in üstüne gelip güç tuşu ile onaylayın, daha sonra ADB seçeneğini seçin ve ROMu atın.

adb sideload LineageOS_Dosya_Yolu

Kısa bir süre içinde flaş bitecek. %47 (total xfer: 1.00) sonucunu gördüğünüzde sorunsuz bir işlem gerçekleştiğini anlayabilirsiniz. Son olarak yine recovery menüsünden verilerinizi temizleyin ve yeniden başlatın.

Hocam bu Redmi Note 11S 4.5 g sürümümü.
Yüklersek sıkıntı yaşar mıyız?
Ben güncelleme yaparken ROM hatası veriyor diye indiriyorum.

hocam bu redmi note 11s 4.5 g sürümümü
yüklersek sıkıntı yaşarmıyız
ben güncelleme yaparken rom hatası veriyor diye indiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…