Redmi Note 12 HyperOS yazılımından MIUI 14'e nasıl geri dönülür?

azimli42

Decapat
Daha fazla  
Selam efendim, nasılsınız?

Elimde Redmi Note 12 4G (tapas) olan bir cihazım bulunmaktadır. Dün itibari ile HyperOS yazılımı yükledim. Aslında dün Custom ROM yüklemek vardı ama 7 gün bekleme süresi mi ne vardı. Dün HyperOS yüklemeden önce MIUI 14 sürümünde iken geliştirici seçeneklerden 'mi kilit açma durumu' bölümünden hesabı eşleştirmiştim.

Custom ROM yüklemek istiyorum veya MIUI 14 EU sürümünü yüklemek istiyorum.
Ancak HyperOS geçtikten sonra sıkıntılar olunca, MIUI 14 geçmek istiyorum. Acaba HyperOS'dan MIUI 14'e geçmem için bootlader gerekiyor mu? Stock olacak tabii ki.
Bootlader kilidine gerek yok ise sürüm düşürme olayında nasıl düşürebilirim, MIUI 14 stock ROM varsa da linkleri ile birlikte atabilme şansınız var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

Xiaomi cihazlarda stock ROM atacak olsanız bile bl açmak zorundasınız maalesef açıp mi firm sitesinden cihaza uygun ROM indirip atabilirsiniz.

Xiaomi cihazlarda stock ROM atacak olsanız bile bl açmak zorundasınız maalesef açıp mi firm sitesinden cihaza uygun ROM indirip atabilirsiniz.
Dün bootloader için hesabı ilişkilendirmiştim. 2 3 saat sonra da hyperos'e geçmiştim. 6 gün süreden sonra açıcam. Bu süreç hyperos'e geçtim diye iptal olmuş mudur ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada anlatılmış. Kendim denemediğim için net bir şey diyemeyeceğim.

Stock ROM'u flaşlarken clean all and lock seçeneğini seçerseniz Bootloader kilitlenir. clean all diyebilirsiniz.

Stock ROM'u buradan indirebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada anlatılmış. Kendim denemediğim için net bir şey diyemeyeceğim.

Stock ROM'u flaşlarken clean all and lock seçeneğini seçerseniz bootloader kilitlenir. clean all diyebilirsiniz.

Stock ROM'u buradan indirebilirsiniz.

Clear and lock biraz sıkıntılı kullanıcı clear all dese yeterli çünkü eğer bir hata olursa bootloader kilitlenir ve cihaz hard brick olur yapılmasını tavsiye etmem o yüzden.

Umarım öyledir. Süre kaç kaldı vs de göremiyoruz.
Ayrıca XiaoMiTool V2 uygulamasında Redmi Note 12 4G tapas yoktu. Nasıl yapacağız bu işlemi?

MI Unlock tool var Xiaomi'nin kendi resmi uygulaması oradan açacaksınız mitoolv2 gibi 3.parti uygulama kullanmanız gerekmiyor.

Clear and lock biraz sıkıntılı kullanıcı clear all dese yeterli çünkü eğer bir hata olursa bootloader kilitlenir ve cihaz hard brick olur yapılmasını tavsiye etmem o yüzden.

MI Unlock tool var Xiaomi'nin kendi resmi uygulaması oradan açacaksınız mitoolv2 gibi 3.parti uygulama kullanmanız gerekmiyor.
Tamamdır, umarım hyperos'a geçtim diye 7 gün süreyi iptal etmez umarım. Yoksa çıkamam bu ekosistemden. Çok kötü olur.

Ayrıca efendim, custom rom veya eu gibi rom yüklerken imei kaydı gidiyor mu ? Cihaz türkiye garantili.

149 saat kalmış, iyi oldu :) @Mustaine.waw efendim, günü gelince ve bootlader açtıktan sonra sıfırlanıyor galiba? Bu sıfırlama sonrası yine hyperos veya miui 14 açılıyor sanırım değil mi ? Bir de imei gidiyor mu tekrar sormak istedim efendim.

Son düzenleme:
Evet sıfırlanır ve attığınız sürüm açılır IMEI işine gelince ise iş biraz karışıyor ben telefonuma IMEI attırmama rağmen yazılım attığımda ilk açıldığında IMEI'ler görünmüyordu fakat yeniden başlattığımda geri gelmişti cihazım Redmi Note 12 Pro 5G bu arada yani IMEI işinde Allah'a kalmışsınız ne olacağı pek belli değil ama ne olur ne olmaz kayıtlı IMEI'leri not almakta fayda var hocam.

Evet sıfırlanır ve attığınız sürüm açılır IMEI işine gelince ise iş biraz karışıyor ben telefonuma IMEI attırmama rağmen yazılım attığımda ilk açıldığında IMEI'ler görünmüyordu fakat yeniden başlattığımda geri gelmişti cihazım Redmi Note 12 Pro 5G bu arada yani IMEI işinde Allah'a kalmışsınız ne olacağı pek belli değil ama ne olur ne olmaz kayıtlı IMEI'leri not almakta fayda var hocam.
Zaten türkiye garantili olunca hocam, pek bir şey olacağını zannetmiyorum ama. Yani yurtdışı değil. Yine de not alayım ben. İmei gitmesi durumunda kendi not aldığımız imei'i kaydettirebiliyor muyuz ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı