Redmi Note 13 Pro Plus batarya sağlığı %76'a düştü

Atakan_1

Hectopat
Root sayesinde batarya sağlığına bakabildim.
3798 mAh yazıyor telefon normal 5000 mAh. Hesaplayınca yüzde 76 oluyor yaklaşık. Telefonu 1 yıldır kullanıyorum sadece çok olmadı. Bu kadar düşmesi normal mi? 2 saat kullanınca yüzde 70 şarjı bitiyor. Bataryayı değiştirmem lazım mı? Değişitirsem kaç liraya mâl olur? Bir de telefonun su geçirmezliği gider mi içi açılırsa? 120 watt şarj yine desteklenir mi?

120 Watt yine desteklenir.
Bu kadar düşüş normal değil. %95 civarında gezinmesi gerek ilk yılda.
Bende düz Note 13 4G var 6-7 saat çıkartabiliyor benimki de 1 yıllık. AccuBattery'e göre %96 sağlığı. Batarya sizin için cidden yetmiyorsa değişin. Ben 1 yıl daha çıkartırdım muhtemelen o bataryayı kullanım şeklim yüzünden. 1 yılda o vaziyet normal değil ama.
Eski A30s telefonum vardı. Şarj 1 yıl geçtikten sonra %40 civarına düşünce bir anda birkaç saniye içinde 0a düşüyordu. Made in Indiaydı ve internette araştırınca başkalarının da Made in Indialarda aynı sorunu yaşadığını gördüm. Bataryayı 2 kez değiştirdim ancak sorun düzelmedi. Sizinki cihazınızın bataryasından değil de telefonun kendinden kaynaklanıyor olabilir çok düşük bir ihtimal de olsa. Arka kapağında orta altta üretim yeri yazıyordur belki internette aratarak böyle bir sorun olup olmadığına bakabilirsiniz.

Sordum birkaç yere batarya değişimi için 2 bin civarı fiyat verdiler telefonu çok kullanmıyorum zaten bir süre daha idare ederim böyle herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…