Redmi Note 13 Pro Plus stock ROM nasıl optimize edilir?

Atakan_1

Hectopat
Redmi Note 13 Pro Plus cihazımda Hindistan ROM'u kullanıyorum şu anda. EU ROM da kullandım ve çok daha optimize. Ancak EU ROM paralı. İnternette birisi ücretsiz olarak paylaşmıştı ama onun da sürümü eski kaldı artık. 400 lira roma vermek istemiyorum. Telefon şu anda rootlu Hindistan ROM'u kastığını hissettiriyor diğer stock ROM'larda da bir farklılık göremedim. Root ile EU ROM gibi optimize edebileceğim modül falan var mı acaba?

İlla HyperOS kullanmak istiyorsanız Çin ROM'u hiç kasmadan çok akıcı bir deneyim sunucak onu deneyin derim ben de uzun bir süre Çin ROM'u kullandım. Bu ROM'un tek dezavantajı bildirimlerin geç gelmesi veya hiç gelmemesi. Onun için bir çözüm bulmuştum.
Çözüm: Xiaomi Çin ROM'u uygulamalardan bildirim gelmeme veya geç gelme
HyperOS global, EEA vs hiçbir ROM Çin gibi akıcı bir deneyim sunmayacak bundan emin olabilirsin. Arada sırada donmalar ve animasyon hataları olacak. Ama global ROM'lar arasında EEA diğerlerinden daha iyidir. En azından güncellemeleri daha düzenli alıyor.

Redmi Note 13 Pro+ MediaTek işlemcisi kullanıyor o yüzden Custom ROM bulmak zor.

Çin ROM'unda çoğu yazı çinceydi ve Google servisleri yoktu. Bu sorunları nasıl çözdünüz? Bu telefon için birisi LineageOS derlemiş ama TWRP unofficial ve çok buglıydı bir türlü kuramadım.

Çin ROM'unda çoğu yazı Çinceydi ve Google servisleri yoktu. Bu sorunları nasıl çözdünüz? Bu telefon için birisi LineageOS derlemiş ama TWRP unofficial ve çok buglıydı bir türlü kuramadım.

Evet Çin'de sadece İngilizce ve Çince dil seçenekleri mevcut. İngilizce'yi seçtiğiniz zaman bazı menülerde yine de Çince yazılar çıkıyordu ama çok sık değildi o yüzden bir iki kere Google Translate'tan baktıktan sonra menüyle aşina oluyordum.
Google Servisleri varsayılan olarak telefona yüklü gelmiyor ama Xiaomi açmanıza izin veriyor kendisi. Settings/Account & sync/Basic Google Services adresinden Google servislerini açıp normal bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Ancak Xiaomi Çin arayüzünde diğer Çin markalarının (Vivo, Oppo, Infinix vs) Çin arayüzünde olmayan bir problemi var o da agresif pil optimizasyonudur. Bildirimlerin gelmemesi de bu yüzden oluyor. Ama diğer taraftan bu özellik sayesinde global ROM'lara göre birkaç saat daha fazla ekran süresi veriyor! Yukarıdaki yöntemle bildirimini anında almanız gereken uygulamaları agresif optimizasyonun etkisi dışında bırakıp o şekilde bildirim alıyorsunuz. Bu yöntem pil süresini çok fazla etkilemiyor.

Çin ROM'u kurdum bugün telefonuma Türkçe dil modülü falan da kurdum. Gerçekten çok optimize çalışıyor. Fakat bir sorun var. WhatsApp'a girdiğimde hiç kimse kayıtlı gözükmüyor. Kişi ekle dediğimde bir anda kişiler yükleniyor. Bu diğer ROM'larda olmuyordu. Bunu nasıl çözerim çözemessem EU kullanmaya devam edeceğim sanırım.

Tamam önemli bir sorun değilmiş. Otomatik olarak kişilere erişim izni vermemiş sadece ayarlardan kendim verdim.

Son düzenleme:

Hayırlı olsun.
Evet yazacaktım. Erişim iznini bir kere verince düzeliyor. Başka bir sorun varsa sorabilirsiniz uzun süre kullandım bilirsem yardımcı olmak isterim.

Bende Redmi Note 13 Pro Plus 5G kullanıyorum yurt dışı. Çin ROM'una Türkçe modül nasıl eklediniz? Bir de pil stabil mi? Google Play Store kuruluyor mu? Bir de şu saçma Çin'e özel uygulamalrdan nasıl kurtulabilirim? ROM arayışındayım. @Atakan_1 @estefani

HyperOS Türkçe Dil Modülü Duyuruları buradan Türkçe modül indirdim. Çoğu yer Türkçe oluyor çok nadir bazı yerlerde Çince yazılar oluyor. Pil kısmında stabil bugün 5 saat falan ekran süresi aldım. Pil sağlığım yüzde 90 falan o yüzden biraz kısa olabilir. Exa System App Remover diye bir uygulama var oradan gereksiz uygulamaları kaldırdım o da root gerektiriyor. ROM'un kendi APK kurma uygulaması bazı APK'ları kurmaya izin vermiyor. İzin vermesi için de hyperceiler ile bazı şeyleri kaldırdım apk uygulaması için. Google Play Store da ayarlardan basit Google servislerini etkinleştir diye bir seçenek var onu açtıktan sonra GetApps'ten indirebiliyorsunuz. Ana sayfadaki alttaki arama barını google yapmak için de GitHub - Mods-Center/HyperOS-Launcher bu modülü kullandım. Ama paralı eu rom daha iyiydi yine de çin romundan bence. zirconrandom - Browse Files at SourceForge.net bir de bu telefon için birisi lineageos derlemiş ama ben bir türlü kuramadım bunu da deneyebilirsiniz.

HyperOs 2.0'ı da kurmaya çalışmayın hiç bi olayı yok hatta telefon daha çok kasıyor. Stabil versiyonu çıkınca kurarsınız.

Çin romu dışındaki romlarda da bi fark yok stabillik olarak bence. Hepsinin optimizasyonu kötü. Boşuna hepsini denemenize gerek yok ben denedim çünkü.

Son düzenleme:

Play Store servisleri sorunsuz bir şekilde herhangi bir fazla prosedüre gerek kalmadan yasal bir şekilde kuruluyor. Xiaomi ve tüm Çin markaları ayarlarda bunu açıp kapatmak için bir seçenek sunuyorlar. Asla sıkıntı olmayacak.

Pil konusu benim cihazımda stabildi. Global ROM'lardan daha az pil tüketiyor Çin ROM'u.

ROM'u ilk defa kurduğunuz zaman bir sürü Çin'e ait uygulamayla birlikte geliyor. Bir çoğunu silebiliyorsunuz. Ama Xiaomi'nin resmi uygulama mağazasını kaldıramıyorsunuz. Sistem uygulamalarınıza oradan güncelleme geliyor.

Peki indo ve Rus ROM'ları? Çin sürümünden sonra en iyisi hangisi? EU ROM zaten paralı Çin romuda anlattığınızdan çok uğraştırıcı. Hindistan ROM'unu hiç sormuyorum. Peki batarya sağlığına nereden bakabilirim? Direnç atacağım yakın bir zamanda hazır atarken iki ROM'dan hangisi iyi onu kurayım. Bir de IMEI direnç değişiminde sıkıntılar var mı? Ablam Redmi Note12 4G kullanıyor. Geçen sene direnç değişimi mi ne Allah bilir ne yaptılar bugün ablam ile konuştum. Dedi ki kulaklık çalışmıyor yazılım olarak algılıyor ama ses çalmıyor anlamadım? Kusura bakmayın çok soru sordum. @Atakan_1 @estefani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…