İlla HyperOS kullanmak istiyorsanız Çin ROM'u hiç kasmadan çok akıcı bir deneyim sunucak onu deneyin derim ben de uzun bir süre Çin ROM'u kullandım. Bu ROM'un tek dezavantajı bildirimlerin geç gelmesi veya hiç gelmemesi. Onun için bir çözüm bulmuştum.
çözüm: Xiaomi Çin ROM'u uygulamalardan bildirim gelmeme veya geç gelme
HyperOS global, eea vs hiçbir ROM Çin gibi akıcı bir deneyim sunmayacak bundan emin olabilirsin. Arada sırada donmalar ve animsyon hataları olacak. Ama global ROM'lar arasında eea diğerlerinden daha iyidir. En azından güncellemeleri daha düzenli alıyor.
Redmi Note 13 Pro+ MediaTek işlemcisi kullanıyor o yüzden Custom ROM bulmak zor.
Çin ROM'unda çoğu yazı Çinceydi ve Google servisleri yoktu. Bu sorunları nasıl çözdünüz? Bu telefon için birisi LineageOS derlemiş ama TWRP unofficial ve çok buglıydı bir türlü kuramadım.
Evet Çin'de sadece İngilizce ve Çince dil seçenekleri mevcut. İngilizce'yi seçtiğiniz zaman bazı menülerde yine de Çince yazılar çıkıyordu ama çok sık değildi o yüzden bir iki kere Google Translate'tan baktıktan sonra menüyle aşina oluyordum.
Google servisleri varsayılan olarak telefona yüklü gelmiyor ama Xiaomi açmanıza izin veriyor kendisi. Settings/Account & sync/Basic Google services adresinden Google servislerini açıp normal bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Ancak Xiaomi Çin arayüzünde diğer Çin markalarının (Vivo, Oppo, Infinix vs) Çin arayüzünde olmayan bir problemi var o da agresif pil optimizasyonudur. Bildirimlerin gelmemesi de bu yüzden oluyor. Ama diğer taraftan bu özellik sayesinde global ROM'lara göre birkaç saat daha fazla ekran süresi veriyor! Yukarıdaki yöntemle bildirimini anında almanız gereken uygulamaları agresif optimizasyonun etkisi dışında bırakıp o şekilde bildirim alıyorsunuz. Bu yöntem pil süresini çok fazla etkilemiyor.
Çin ROM'u kurdum bugün telefonuma Türkçe dil modülü falan da kurdum. Gerçekten çok optimize çalışıyor. Fakat bir sorun var. WhatsApp'a girdiğimde hiç kimse kayıtlı gözükmüyor. Kişi ekle dediğimde bir anda kişiler yükleniyor. Bu diğer ROM'larda olmuyordu. Bunu nasıl çözerim çözemessem EU kullanmaya devam edeceğim sanırım.
Çin ROM'u kurdum bugün telefonuma Türkçe dil modülü falan da kurdum. Gerçekten çok optimize çalışıyor. Fakat bir sorun var. WhatsApp'a girdiğimde hiç kimse kayıtlı gözükmüyor. Kişi ekle dediğimde bir anda kişiler yükleniyor. Bu diğer ROM'larda olmuyordu. Bunu nasıl çözerim çözemessem EU kullanmaya devam edeceğim sanırım.
Tamam önemli bir sorun değilmiş. Otomatik olarak kişilere erişim izni vermemiş sadece ayarlardan kendim verdim.