Redmi Note 13 Pro Plus stock ROM nasıl optimize edilir?

Global ROM'lar konusunda @Atakan_1 hocamıza katılıyorum boşuna tek tek farklı ülkelerin ROM'larını indirip denemenize gerek yok. Hepsinin optimizasyonu kötü, animasyon hataları fazla, pil performansı bazılarında berbat, arada sırada saçma buglarla karşılaşma ihtimali yüksek, güncellemeleri düzenli almıyorlar.

Direnç atacaksanız telefon hangi ROM'la geldiyse onu kurun bence çünkü daha sonra ROM değişikliği yapılmıyor galiba. Indo kullanmıştım bi süre fena değildi. Batarya sağlığını hyperceiler ile öğrendim ya da rootluyken Termux diye bir terminal uygulaması var ona bir komut yazıp öğreniliyordu. Direnç kaydı yaptırmadım nasıl oluyor bilmiyorum.

Yani Çin ROM'u kurayım öyle mi? @estefani bu Türkçe modül tam işe yarıyor öyle mii? O zaman deneyeyim bakayım. Peki direnç değişiminde güncelleme gelir mi Çin ROM'una şu an hiçbir güncelleme yok telefonda en son 1.0.9.0a kendim yükselttim.

Gelir ama güncelleme yapılmıyor sanırım direnç varken brick oluyor telefon tam bilmiyorum bir araştırın o kısmı bence. Bir de güncellemeyi yaparsanız root da gider Türkçe modül de gider onları baştan tekrar kurmanız gerekir her güncellemede. Onları güncelleme yaparken tutmanın bir yolu var mı bilmiyorum ama yüksek ihtimal gider.

Global ROM'larda en azından EEA güncellemeleri diğerlerine göre daha düzenli alıyor. Ancak Çin gibi Xiaomi'nin o akıcı arayüzüne sahip değildir.
Eğer Xiaomi'nin kendi arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanmak istiyorsanız o zaman Rusya fena değil. Ama Google uygulamalarını kullanırım derseniz o zaman EEA.
Rusya ve Endonezya arasında Rusya galiba daha iyi en azından güvenlik güncellemeleri daha düzenli alıyor.
Direnç kaydı konusunda açıkçası ben yaptırmadım tavsiye de etmiyorum. Telefona fiziksel müdahelede bulundukları için kusursuz bir iş çıkmayacak ve illaki bir yerde sorun çıkaracaktır.

Şimdi Çin ROM'u kurayım mı? Daha optimize ve yeni özellik kazanıyor değil mi? Kamera.
Olsun arama mesaj uygulamaları daha iyi. Türkçe modül iyi iş yapıyorsa kullanayım?

Türkçe yapmak konusunda hiç bir bilgim yok.
Direnç kaydı sonrası normal bir şekilde güncelleme yapabilirsiniz sorun çıkmaz diye biliyorum ama bu işlemi yapanlara sormanız lazım.

Şimdi Çin ROM'u kurayım mı? Daha optimize ve yeni özellik kazanıyor değil mi? Kamera.
Olsun arama mesaj uygulamaları daha iyi. Türkçe modül iyi iş yapıyorsa kullanayım?

Türkçe modül iyi iş yapıyor. Kamerada ek olarak IPhone'lerdeki gibi dynamic shots özelliği var canlı fotoğraf çekebiliyor. Kurabilirsiniz ama dirençten önce değiştirin bence Çin ROM'unda kalmasın yani. Telefonu yeni aldıysanız bir de hızlı şarj ediyor diye 120 watt max özelliğini kullanmayın uzun süreçte batarya sağlığını çok etkiliyor. Telefon aşırı ısınıyor zaten. Hatta 33 watt şarj aleti kullanıyorum şuan sırf daha çok eskimesin diye.

Çin'den sonra en optimize ROM Rus ROM'u. Peki şu uygulama animasyonları var. Onlar nasıl oluyor. Uygulamadan çıktığında simge hareketleniyor ben öyle küçük detaylara bayılıyorum. Bir de Rus ROM'u iyiyse kuruyorum.@estefani @Atakan_1

Çin ROM'u özet olarak Xiaomi'nin gerçek özellikleri ve arayüzü. Eşsiz bir deneyim sunacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…