Çözüldü Custom ROM Redmi Note 8 Pro (begonia) telefona crDroid v10.5 nasıl atılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Meguminn

Hectopat
Cihazım 4 yıllık olması lazım artık ve bazen takılıyor kasıyor. Daha iyi bir pil ömrü için Custom ROM atma ihtiyacı duyduğum için araştırdım. Geçen hafta bootloader kilidi açma işlemini başlattım, 3-4 saate 168 saat sınırı dolacak. crDroid v10.5'u en uygun ROM olarak buldum. Videoları izlediğimde ve açıklamayı okuduğumda anladığım şey şu:
  1. Telefonu flashboot ile aç
  2. CMD aç ve PBRP. ZIP'in içindeki TWRP'nin recovery.img dosyasını kenara al.
  3. Flashboot devices yazıp kontrol et ve varsa flashboot flash recovery recovery.img yaz.
  4. Flashboottan çıkıp TWRP'ye gir.
  5. (Burasını tam anlamamakla beraber gerekli olup olmadığını bilemedim.) PBRP'yi telefona ve flashla.
  6. Tüm verileri sil.
  7. ROM'u ADB aracılığı ile kur. (Kendi sitesinde ADB ile kur diyor kod mod veriyor ama YouTube videolarında direkt atıp flashlayan gördüm)
  8. GApps flashla.
  9. Magisk kur.
  10. Banka uygulamaları için gereken şeyleri yap (Ne yapılması gerektiğine daha bakmadım.)

Bu adımlarda hatalı olduğum yer varsa ve/veya da daha detaylıca anlatabilecek birisi varsa yazmasını rica edeceğim. Teşekkürler şimdiden.

İndirdiğim dosyalar:
PBRP begonia 4.0
NikGApps
Platform-Tools
crDroid v10.5

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam bence atmayın, neden derseniz. Redmi Note 8 Pro MediaTek çipi kullanıyor 10'dan çok telefona Custom ROM atmışımdır ama en sorunluları MediaTek çipli olanlardı. Eğer önceden ROM atma tecrübeniz yoksa hiç girişmeyin derim.

Merhaba hocam bence atmayın, neden derseniz. Redmi Note 8 Pro MediaTek çipi kullanıyor 10'dan çok telefona Custom ROM atmışımdır ama en sorunluları MediaTek çipli olanlardı. Eğer önceden ROM atma tecrübeniz yoksa hiç girişmeyin derim.

Hocam teşekkürler değerli fikriniz için. Maalesef ben cuma gününü cumartesiye bağlayan gece ROM attım, hatta Wi-Fi ve Bluetooth kopma sorunu için fix dosyalarını da flashlarken sistem bootloopa girdi. Daha sonra unbrick etmek için uygulamaları, driverlari ve diğer şeyleri kurdum. Fakat "tekrar kurmayı denesem mi acaba?" diye düşündükten sonra denedim ve açıldı. Meğer brick olmamış ve ayarlarımı vs yaptım. Şu an memnunum her şeyden. Şarjım normalden daha yavaş azalsa da yine hızlı, muhtemelen bataryamda iş yok artık :/. Allah razı olsun rehber açan arkadaşlardan :D. Kısaca ROM'u attım ben ama teşekkürler fikriniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı