Cihazım 4 yıllık olması lazım artık ve bazen takılıyor kasıyor. Daha iyi bir pil ömrü için Custom ROM atma ihtiyacı duyduğum için araştırdım. Geçen hafta bootloader kilidi açma işlemini başlattım, 3-4 saate 168 saat sınırı dolacak. crDroid v10.5'u en uygun ROM olarak buldum. Videoları izlediğimde ve açıklamayı okuduğumda anladığım şey şu:
Bu adımlarda hatalı olduğum yer varsa ve/veya da daha detaylıca anlatabilecek birisi varsa yazmasını rica edeceğim. Teşekkürler şimdiden.
İndirdiğim dosyalar:
PBRP begonia 4.0
NikGApps
Platform-Tools
crDroid v10.5
- Telefonu flashboot ile aç
- CMD aç ve PBRP. ZIP'in içindeki TWRP'nin recovery.img dosyasını kenara al.
- Flashboot devices yazıp kontrol et ve varsa flashboot flash recovery recovery.img yaz.
- Flashboottan çıkıp TWRP'ye gir.
- (Burasını tam anlamamakla beraber gerekli olup olmadığını bilemedim.) PBRP'yi telefona ve flashla.
- Tüm verileri sil.
- ROM'u ADB aracılığı ile kur. (Kendi sitesinde ADB ile kur diyor kod mod veriyor ama YouTube videolarında direkt atıp flashlayan gördüm)
- GApps flashla.
- Magisk kur.
- Banka uygulamaları için gereken şeyleri yap (Ne yapılması gerektiğine daha bakmadım.)
Bu adımlarda hatalı olduğum yer varsa ve/veya da daha detaylıca anlatabilecek birisi varsa yazmasını rica edeceğim. Teşekkürler şimdiden.
İndirdiğim dosyalar:
PBRP begonia 4.0
NikGApps
Platform-Tools
crDroid v10.5
Son düzenleyen: Moderatör: