Redmi Note 8 suya düştü

RTX4050SolFani

Centipat
Daha fazla  
İyi bayramlar. Bugün telefonum Redmi Note 8'i suya düşürdüm. Önceden birkaç kere daha düşmüştü fakat sorun olmamıştı. Bu sefer düştüğünde hemen aldım, kuruladım. Sonra açmayı denedim. Telefon titreşip üstündeki beyaz imleç yanıyordu fakat siyah ekranda duruyor. Basılı tuttukça tekrar titreşip tekrar ışık yanıp duruyordu ben de hemen pirince koydum. Yarım saat sonra telefonumun şarjı çok azdı belki bitmiştir diye şarja taktım baktım şarj işareti gözükmüyor hemen çektim. Geri pirince koydum. Şu an 10 saattir pirinçte gömülü duruyor. Acaba telefonumu kurtarabilir miyim? Yapmam gereken bir şey var mı? Kurtaramazsam da içindeki fotoğrafları yedeklememiştim. Onları kurtarma yolu var mı? Tamirciye götürsem bir şey yapabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pirince yatırmak yerine öyle bir durumda vakit kaybetmeden bir servise koşup hemen içini açtırarak temizletmek daha iyi. Giderken pirinçte olabilir tabii.

Bir götürüp baktırmak lazım, yapılamaz değil de fiyatı yüksek çıkabilir. Buharlaştırmak da bir yöntem tabii ama ilk başta yapılması lazım.

Pirinç bence klişe bir yöntem ve internetteki bazı kişilere ve bana göre faydasından çok zararı var. Telefonu keşke açmaya çalışmasaydınız, kısa devre olma ve bir yerlerini yakma ihtimali çok yüksek. Kapalı şekilde bir fön makinesi ile kurutabilirsin. Ya da telefoncuya götürüp içini kurutturabilirsin. Veri kurtarma evet mümkün ama kimsenin uğraşacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…