Custom ROM Redmi Note 9 en iyi Custom ROM hangisidir?

AGjesurzz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba.
Redmi Note 9 "merlinx" cihazımı dün MIUI 12.5.2'den MIUI 13'e güncelledim ancak tatmin olamadım. Bana pil ve kamera konusunda iyi, donma veya kasma problemi olmayan bir Custom ROM gerekiyor. Önerileriniz neler ve bunu nasıl kuracağım?
Herkese iyi sosyaller.

Cihaz özellikleri;
Redmi Note 9
"MIUI 13/A12"
3 GB RAM.
64 GB depolama.
TWRP yok.
SD kart mevcut.

CrDroid veya LineageOS öneririm. Yalnız kamera konusunda büyük ihtimalle sıkıntı yaşarsınız çünkü MIUI kamera uygulaması tek başına çalışmıyor, custom ROM'larda da jenerik bir MIUI kamera portu olduğu için sık sık çöküyor. GCAM portu kullanmanız gerekebilir bu durumda.

Cihazınıza uyumlu pek çok ROM olduğu için seçimi size bırakıyorum. Kurulum talimatları da seçeceğiniz ROM'un sayfasında yazacaktır.

Sizin öneriniz hangisi olur hocam

Sizin öneriniz hangisi olur hocam
Şahsen CrDroid'i epey beğeniyorum, bolca kişiselleştirme seçeneği mevcut. LineageOS de ona epey benzer.

Daha sade ve stabil takılmak isterseniz PixelOS (veya PixelExperience, ancak EOL yedi), PixelUIPlus veya mevcutsa pil ömrü için harika denilen ArrowOS'e bir bakın.

Hocam PixelExperience nasıldır peki?

Kamera sorunu yaratırmı

Üstteki mesajımda belirttiğim gibi, ömrü sonlandı onun. Eğer eski Android 12 veya 13 sürümlerini kullanırım diyorsanız muhteşemdir ama. Yalnız kişiselleştirme seçeneğiniz sıfıra yakın.

Kamera sorunu yaratırmı
İlk mesajımda da belirttiğim gibi direkt olarak MIUI kamera portu bulunmuyor. GCAM portu veya herhangi bir kamera uygulamasını kullanabilirsiniz.

PixelExperience kurmak istiyorum. İçinde Google servisleri bulunur mu hocam bir de nasıl kuracağız bu ro mu? Sitedeki gerekli recovery ve ROM dosyalarını yükledim, ADB cihazda kurulu.

PixelExperience kurmak istiyorum. İçinde Google servisleri bulunur mu hocam bir de nasıl kuracağız bu ro mu? Sitedeki gerekli recovery ve ROM dosyalarını yükledim, ADB cihazda kurulu.
Evet, Google servisleri dahili geliyor.

Öncelikle indirdiğiniz recovery'yi cihaza atın.

Eğer cihazınız A-Only ise fastboot flash recovery indirdiğinizrecovery.img, A/B ise fastboot flash boot indirdiğinizrecovery.img

Daha sonra recovery'ye girin ve wipe data seçeneğini kullanın. (TWRP kullanıyorsanız advanced kısmına hiç bulaşmayın lütfen.)

Sonra eğer TWRP kullanıyorsanız Sideload seçeneğini seçin, cihazı bilgisayarınıza bağlayın ve bu komutla ROM'u atın:

adb sideload indirdiğinizrom.zip

Benzer şekilde, eğer PixelExperience Recovery kurduysanız Install Update seçeneğini seçin, Install update via sideload seçeneğine basın ve yine adb sideload indirdiğinizrom.zip komutuyla ROM'u kurun.

Bilgisayarınızda işlem %47'de durmuş gibi görünebilir, aldırış etmeyin. Yanındaki (total xfer) değeri 1:00 olduysa kurulum sorunsuzdur. Cihazı yeniden başlatabilirsiniz.

TWRP yok hocam cihazda.

TWRP yok hocam cihazda.
Dediğim metodu uygulayın sadece. İşleri hızlandırmak isterseniz programımı kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…