Redmi Note 9 MIUI 13 ile kasıyor ve çok fazla hata var

Gökdeniz Uygun

Kilopat
Kendi şahsi telefonum Xiaomi Redmi Note 9 kullanıyorum, ayrıca elimde yurt dışı iPhone 11 var. Malum olarak hat takıp aktif etmemek için sadece fotoğraf ve sosyal medyada gezinti için iPhone 11'i kullanıyordum. Redmi Note 9'uda kendi telefonum olarak kullanıyorum depolaması ve birkaç artısından dolayı da çok severek kullanıyordum açıkçası ve yağ gibi akıyordu da telefon. Lakin telefon MIUI 13 güncellemesi aldı Android 12 ile birlikte ve telefon resmen berbat bir hâle geldi. Kullanıcı deneyimim olarak resmen telefonu sanki 3310'a çevirmek için yapılmış bir güncelleme gibi. Yaşadığım problemleri saymadan önce normalde hiç bunlar yaşanmadığını da belirtmek istiyorum bu arada. Cihaz gerçek anlamda ısınmaya başladı ve pil olarak şarj neredeyse su gibi gidiyor. WhatsApp'ı uygulama penceresine aldığımda bir yandan Instagram'a girip gezinirken sonra WhatsApp'a dönemiyorum dönsem bile konuşmada klavyeyi açmak yerine bana yıldızlı mesajları ne bileyim galerimi falan açmaya başladı. Arayüzsel bir sıkıntı kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Son iki gündür Instagram da olsun Chrome da olsun bir anda takılıp kitlenmeye başladı dünden beri üç kez oldu güç tuşuna basınca da cihaz tepki vermiyor adeta kilitlenip kalıyor güç tuşuyla ses açma tuşuna basılı tutup cihazı tekrardan boot menüsüne getirerek anca yeniden başlatabiliyorum. Tepkisellik ciddi derecede öldüğünü belirtmem gerek bundan önceki Android 11 ve MIUI 12.5'te bu problemlerin hiçbirinin yaşanmadığını gayet performanslı bir şekilde çalıştığını belirtmeliyim cihaz yurt içi öyle kaçak diye tabir ettiğimiz cihazlardan da değil açıkçası hâlâ garantisi de mevcut yazılımsal olarak değişiklik yapsam garanti gider diye de çekiniyorum sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam cihazı sıfırlamayı denediniz mi bazen düzeliyor çünkü bende de mi 8 Lite vardı bir ara donar gibi oldu sıfırladım fişek oldu.

Sıfırlamadım hiç açıkçası MIUI hataları sıfırlayınca gider mi bilmiyorum.

Sıfırlamayı deneyebilirsiniz, Mi Flash ile MIUI 12.5 flaşlayabilirsiniz veya Custom ROM kurabilirsiniz.
Fakat Custom ROM kurmak veya Stock ROM flaşlamak garantiyi bozabilir.

Giriş ve Orta seviye Xiaomi cihazlarında MIUI 13'ün ilk sürümleri çok fazla sıkıntı yarattı.
Xiaomi yazılım konusunda çok fazla önem vermiyor. Çoğu kişi telefondan anlıyorsa Xiaomi telefonlara Custom ROM kuruyor. Diğer markaların Android sistemleri bu kadar kötü değil. MIUI 14 için biraz daha önem verdiklerini söylüyorlar fakat ben çok da inanmıyorum.

Manyadı hocam kendi kendine hayır daha açıkçası yeni de bir cihaz hala garantisi falanda var da yurt dışı telefonlara hattı bulaşmamak için bunu kullanıyordum görüşme için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…