Recovery Redmi Note 9 OrangeFox MTP görünmüyor

erayisteya

Decapat
Yer
Adana / Çukurova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Pentium G620 2.6 GHz nVidia GeForce 210 4 GB Ram
Öncelikle herkese merhaba.
Format data yaptık ve bilgisayardan ROM atmaya çalışınca dosya gezgininde görünmüyor. 4 farklı kablo ile de denedik, PC'de görünmüyor @Maomao bir el atar mısınız hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüklemeyi başlatmamıştım zaten, şimdi başlatacağım. ofox'dan abd sideload baslatip platform toolsa adb sideload rom.zip ondan sonra da rom'u cmdye atacağım. Doğru mu anlamışım?

@erayisteya rom.zip kısmını silip rom dosyanı terminale sürükleyeceksin hocam. Kuracağın ROM'un dosyaları arşiv içerisinde olmalı, klasör olarak atarsan ROM yüklemesinde hata verecektir. Dosyaların bulunduğu dizine girip tüm dosyaları seç ve arşiv yöneticisi (7ZIP veya WinRAR) ile ZIP formatında paketle ve oluşan arşiv dosyasını terminale at.
Örnek:

Kod:
adb sideload "C:\users\kullaniciadi\Masaüstü\rom\rom.zip"

Yukarıdaki gibi, tırnak işaretli kısım oluşturduğun arşiv dosyasını terminale atınca oluşacak kısımdır.

@erayisteya Windows'un başta cihazı görüp görmediğini sormuştum galiba. Aygıt yöneticisinde tanımlanamayan cihaz veya evrensel seri yolu yazan yerde cihaz gözüküyor mu? Eğer ikisinde de gözükmüyorsa muhtemelen Windows'un azizliğine uğramışsın, maalesef Windows sürücü konusunda sıkıntılı. Bu sürücüyü kurduktan sonra cihazı çıkarıp tak, eğer Windows görmezse herhangi bir Linux dağıtımını live USB ile kullanıp oradan ROM'u yüklemeyi deneriz. ROM kurma işi zahmetli, umarım hevesin kurtsağında kalmaz.

Attığınız sürücüyü zaten kurdum hocam, aygıt yöneticisinde de yok su an telefon. Âmâ garip bir şekilde aldığım ekran görüntülerini kaydetmiş(sideload açıktı). Linux işi ise sıkıntı benim için, USB yok.

@erayisteya donanımın sanal makine çalıştırabilir mi? 2 GB RAM, 3 çekirdek verebilsen yeterli olur.
Stok rom yükleyeceğim şu an. Takıldığım bir yer olursa yazacağım.

@Maomao hocam bir şey soracağım, ilk başta PixelExperience kuracaktım fakat sitesinde bunu yüklemeden önce 13.0.1.0 sürümü yüklü olsun diyor, neden MIUI 13.0.1.0 istiyor ki? Mesela kuracağım stock ROM 12.5, direk PixelExperience kurmaya çalışsam ne olur?

Son düzenleme:
Muhtemelen donanım uyuşmazlığı yaşarsın. Önerilene göre yazarsam Türkiye değil Avrupa ROM'u kurman gerek. V13 üzeri olan tek bölge Avrupa gibi duruyor.
Android 13 değil de 12 kurmak istersen Türkiye için sunulmuş stock ROM'u kurup kullanabilirsin.

Stock ROM denedim olmadı, flash_all isimli olan .bat dosyasını açıyorum hemen geri kapanıyor. Çıldıracağım vallahi. Soft brick cihaz şu an.

Manuel olarak kurmayı denedin mi? Cihaz Fastboot moda giriyorsan bölümlere kendin yerleştirerek kur.

İmages klasörüne girip ekran görüntüsü at, manuel olarak kurmaya çalışalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…