Redmi Note 9 Pro çok kötü Zoom yapıyor

Sa arkadaşlar telefonu değiştirdim güya 64 megapixel kamerası var ama yakınlaştırma yaparken çok kötü gözüküyor bulanık ve karıncalı. Ne yapayım?
Giriş seviyesi bi' telefon tabii ki de kötü olacak. İyi bi' telefondan falan geçtiyseniz, adam gibi kameralı telefonlar 4k ₺' den başlıyor.

Giriş seviyesi bi' telefon tabii ki de kötü olacak. İyi bi' telefondan falan geçtiyseniz, adam gibi kameralı telefonlar 4k ₺' den başlıyor.
Vestel venüs 5570 den geçtim zaten geçme sebeplerimden birtanesi buydu o telefon zoomda çok kötüydü bu da aynı şekilde. Yani kısaca ben bu işten bir şey anlamadım. Koskoca 64 megapixel bu telefonun çok iyi zum yapabilmesi lazım.
Lensi ile alakalıdır kaçak mı aldınız yoksa TR garantili mi garantisi varsa garantiye gönderin.
Evet tr garantili.
Örnek bir foto atayım 5-6x zoom :
IMG_20210706_213057.jpg

Son düzenleme:
Vestel venüs 5570'den geçtim zaten geçme sebeplerimden birtanesi buydu o telefon Zoom'da çok kötüydü bu da aynı şekilde. Yani kısaca ben bu işten bir şey anlamadım. Koskoca 64 megapixel bu telefonun çok iyi Z'um yapabilmesi lazım.

Evet TR garantili.
Örnek bir fotoğraf atayım 5-6X Zoom:Eki Görüntüle 1100546

Zoom kalitesi sadece megapixel ile alakalı değil, sensör markası, kalitesi vb gibi etkenlerde var bu 1

@DarkReader ın dediği gibi eğer kamera için sizi tatmin edecek, iyi Zoom yapacak kusursuz bir telefon istiyorsanız en az 4000-4500 TL'yi gözden çıkarmanız lazım bu 2

Gece çekimi + Zoom olmasına rağmen o fotonun kalitesi fiyatına göre cidden iyi bu da 3

Ayrıca giriş seviyesi bir telefondan haddinden fazla beklentiniz var bana göre. Tamam 3000 TL az para değil ama dolar kuru + vergi vb şeylerde düşünüldüğünde o fiyattaki bir telefondan beklentiniz sınırlı olmalıdır.

Zoom yaparak çekme ile zoomsuz (özellikle pro modunda) çekip yakınlaştırma yapınca, zoomlu çekimden daha olumlu sonuçlar çıktığını düşünüyorum. Sırf bu yüzden zoom yapmam gereken yerde yapıp beğenmezsem, çekip kırpıyorum.
Yine denildiği gibi, lens farkı ve özellikleri de kaliteyi artırır veya düşürür. Gcam deneyebilirsiniz. Eski telefonumda kullanıyordum, şu an ihtiyaç duymuyorum.

Zoom yaparak çekme ile zoomsuz (özellikle pro modunda) çekip yakınlaştırma yapınca, zoomlu çekimden daha olumlu sonuçlar çıktığını düşünüyorum. Sırf bu yüzden zoom yapmam gereken yerde yapıp beğenmezsem, çekip kırpıyorum.
Yine denildiği gibi, lens farkı ve özellikleri de kaliteyi artırır veya düşürür. Gcam deneyebilirsiniz. Eski telefonumda kullanıyordum, şu an ihtiyaç duymuyorum.
Olabilir her iki yöntemi de deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı