Redmi Note Pro'da bootloader kilidini kapatınca IMEI silindi

fibiyro

Decapat
Daha fazla  
Redmi Note Pro cihazımda WhatsApp'a giremiyordum, "Bootloader" kilidi kapalı/açık olduğu için ben de "Fastboot" moduna alıp CMD ile BT kilidini kapattım ama telefon sıfırlandı ve IMEI gitti. IMEI'yi geri getirme şansım var mıdır acaba?

Screenshot_2025-12-08-10-49-37-063_com.google.android.dialer (1).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Redmi Note Pro cihazımda WhatsApp'a giremiyordum, "Bootloader" kilidi kapalı/açık olduğu için ben de "Fastboot" moduna alıp CMD ile BT kilidini kapattım ama telefon sıfırlandı ve IMEI gitti. IMEI'yi geri getirme şansım var mıdır acaba?

Eki Görüntüle 2618082
Şuan güncel nasıl bilmiyorum ama. IMEI gittiğinden ve BL kapalı olduğundan dolayı cihazın kilidi resmi olarak açılamaz. Mobil veri kullanamadığınızdan dolayı. Geçmiş olsun.

Redmi Note Pro cihazımda WhatsApp'a giremiyordum, "bootloader" kilidi kapalı/açık olduğu için ben de "Fastboot" moduna alıp CMD ile BT kilidini kapattım ama telefon sıfırlandı ve IMEI gitti. IMEI'yi geri getirme şansım var mıdır acaba?

Eki Görüntüle 2618082

Yeni IMEI atılmaktan başka bir çözümü yok.

Efs yedeği yoksa gelmez. Ki yoktur diye tahmin ediyorum. Geçmiş olsun.

Yanıt veren arkadaşlara teşekkür ederim hocam. Başka bir şey daha soracaktım hocam *#06# tuşlayınca sadece IMEI 1 gözüküyor ama benim cihazımda zaten IMEI 1 yoktu IMEI 2 açıktı SIM 2 yaani onun gözükmemesi normal midir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıt veren arkadaşlara teşekkür ederim hocam. Başka bir şey daha soracaktım hocam *#06# tuşlayınca sadece IMEI 1 gözüküyor ama benim cihazımda zaten IMEI 1 yoktu IMEI 2 açıktı SIM 2 yaani onun gözükmemesi normal midir sizce?
Cihazın ana kartında veya NV (non-volatile) belleğinde sadece bir IMEI kaydı kalmışsa — ya da ikinci IMEI’yi kullanan slot (örneğin SIM2) aktifken sistemden silinmişse — *#06# sadece mevcut olanı gösterir. Senin senaryonda cihaz sıfırlandığı ve IMEI tablosu bozulduğu için, sistem muhtemelen sadece bir IMEI alanını okuyabiliyor (ve o da boş olabilir). Bu yüzden “IMEI 1 gözüküyor ama aslında o boş, IMEI 2 vardı” diyorsan, IMEI 2’nin NV/efs yedeği silinmiş olabilir.

Cihazın ana kartında veya nv (non-volatile) belleğinde sadece bir IMEI kaydı kalmışsa — ya da ikinci IMEI'yi kullanan slot (örneğin SIM2) aktifken sistemden silinmişse — *#06# sadece mevcut olanı gösterir. Senin senaryonda cihaz sıfırlandığı ve IMEI tablosu bozulduğu için, sistem muhtemelen sadece bir IMEI alanını okuyabiliyor (ve o da boş olabilir). Bu yüzden “ımeı 1 gözüküyor ama aslında o boş, IMEI 2 vardı” diyorsan, IMEI 2'nin NV/efs yedeği silinmiş olabilir.

Sağ olun hocam. 2 yıl önce aldığım efs modem yedeğini yükledim. Geri geldi. Bootloader kilidini ise kapatamadım. WhatsApp'a giriş yapamadığım için bootloader kilidini kapatacaktım ama kilidi kapatınca IMEI gidiyor veya modem dosyaları bozuluyor. Redmi Note 10 Pro'da modem dosyaları bozuk çünkü ne zaman Mi Flash ile ROM atılsa ekstra modem dosyası kurmak gerekiyor. Bootloader kilidi kapanınca da modem dosyasını kuramıyor insan. Nv data hatası ayrı problem zaten. Boş verdim. Ben öğrenciyim zaten YKS'ye kadar WhatsApp'sız yaşayabilirim. Sonrasında orijinal bir telefon şart. Kaçak telefonlar çok kafa ağrıtıyor. Yani telefoncu donanımcı olmayacak biri için gereksiz uğraş bence. 2 gündür uğraştırdı bayağı çünkü. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı