Redragon M711 Mouse Yazılımındaki Pointer Speed Nedir?

Dante_27

Hectopat
Merhaba mouse yazılımında Pointer Speed diye bir şey var. Araştırdım fakat bulamadım. DPI'da değil çtam olarak ne işe yarıyor? Redragon M711 mouse.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-16 015929.png
    577,8 KB · Görüntüleme: 154
Pointer speed = imleç hızı

Bu Windows'taki fare ayarları içinde bulunan imleç hızı ayarı veya oyunlardaki hassasiyet(sensitivity) ile aynı şey.

Hem DPI/CPI arttırmak hem de imleç hızı arttırmak bir yönüyle aynı etkiyi yapıyor. Fare aynı miktarda hareket ettiğinde ekrandaki imleç eskisine nazaran daha fazla yer değiştirir. Aradaki fark; CPI ayarında farenin her bir inç hareketinde sensör daha fazla nokta taraması yapar. Kameraların sensör çözünürlüğü veya monitörün ekran çözünürlüğün yükselmesi gibi düşünebilirsin. İmleç hızı/hassasiyet kısmında taranan her bir noktaya karşılık imlecin yaptığı hareket miktarı arttırılıyor.

Açıklama:

6/11 orta konum 2/2 kesrini yani 1'i ifade eder. Sola kaydırırsanız paydaya 1 eklersiniz, sağa kaydırırsanız paya 1 eklersiniz.

Örneğin, sağa bir giderseniz yani 7/11'e gelirseniz kesir 3/2 olur bu da imleç hızını %50 arttırmak demektir. Bunu da farenizi aynı yönde her 2 pixel hareket ettirdiğinizde 1 pixel atlayarak yapar. Yani farenin raporladığından %50 daha fazla imleç hızınız olur.

Eğer sola kaydırırsanız 2/3, 2/4 kesirlerini elde edersiniz. Bunda da sensitivity'i yapay olarak düşürmek için farenin raporladığı bazı hareketleri görmezden gelmeye başlar.

O yüzden ortada bırakıp DPI'ı ayarlamanızı tavsiye ederim.

3/11 = 0.25
4/11 = 0.5
5/11 = 0.75
6/11 = 1 (1:1 inç başına nokta oranı)
7/11 = 1.5
8/11 = 2
9/11 = 2.5
10/11 = 3
11/11 = 3.5

DPI ile aynı şey değiller.
Eki Görüntüle 1603900
Buradaki ayarın ta kendisi olur. Soltan 6. tikte (tam orta) yani orijinal ayarda bırakın.
Teşekkür ederim

Teşekkür ederim

Aslında bu kız arkadaşıma aldığım mouse değişiklik olsun diye kullanmak istedim ilginç şekilde daha iyi oynadığımı farkettim. Asus mouseumun yazılım kısmında bu özellik yok sormak istedim o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…