Redragon vara K551 vs redragon K553RGB usas vs redragon Dark avenger K568

K551 ile K553 arasındaki farkı şöyle incelememden alıntıalyayım :
K553 ile K552 arasındaki fark tasarım, aydınlatma ve kasa malzemesi. K552'de Switch'lerin etrafı kapalı iken K553 Floating Keys (Switch'lerin açıkta olması) dizaynına sahip. Ayrıca K552'de üst taraf K553'de olduğu gibi metal değil. Ancak yine iyi kaliteli sert ABS plastik kullanılmış. Bükülmesi çok zor. Ayrıca K552'nin Türkiye'de RGB ve Rainbow modu bulunmuyor. Sadece kırmızı aydınlatmalı modu var. Bunun dışında her şey aynı.

K551 Vara ise K552'nin Numpad'li hali. Başka bir farkı yok.
Yani 551 ve 553 arasındaki tercih size kalmış. Numpad önemli değilse K553 öneririm.

İnceleme konuma yazdığınız mesajda K568 aldığınızı ama eğer isterseniz iptal edip başka bir model alabileceğinizi yazmışsınız. Bu konuda da şunu diyebilirim :
-K568; K553, K552 ve K551'in daha erişilebilir modeli. Bu iki modeldeki belli başlı şeylerden kısılma yapılmış. Örneğin kasa kalitesi. Ancak eğer mekanik klavyeden beklentilerinizi K568'in karşılayacağını düşünüyorsanız, eksileri çok da önemli değil diyorsanız ve kalvyeye daha fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız iptal etmenizi önermem. Ama fiyat önemli değil biraz daha kaliteli bir şey olsun diyorsanız K553 gibi bir modele yönelebilirsiniz. Switch hissiyat ve kalitesi bakımından bir farkı olmayacağını düşünüyorum. Bunu da belirteyim.

A
K551 ile K553 arasındaki farkı şöyle incelememden alıntıalyayım :

Yani 551 ve 553 arasındaki tercih size kalmış. Numpad önemli değilse K553 öneririm.

İnceleme konuma yazdığınız mesajda K568 aldığınızı ama eğer isterseniz iptal edip başka bir model alabileceğinizi yazmışsınız. Bu konuda da şunu diyebilirim :
-K568; K553, K552 ve K551'in daha erişilebilir modeli. Bu iki modeldeki belli başlı şeylerden kısılma yapılmış. Örneğin kasa kalitesi. Ancak eğer mekanik klavyeden beklentilerinizi K568'in karşılayacağını düşünüyorsanız, eksileri çok da önemli değil diyorsanız ve kalvyeye daha fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız iptal etmenizi önermem. Ama fiyat önemli değil biraz daha kaliteli bir şey olsun diyorsanız K553 gibi bir modele yönelebilirsiniz. Switch hissiyat ve kalitesi bakımından bir farkı olmayacağını düşünüyorum. Bunu da belirteyim.
K568'in eksisi sadece kasa kalitesi mi doğru mu anladım? Eğer öyle ise bir problem oluşturur mu?

Bunun hakkında net bir şey söyleyemem maalesef. Yeterince araştırma yapmadım. Aynı PCB'leri kullanıyor mu bilmiyorum. Ancak arada olmazsa-olmaz bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Kasa kalitesi de kaldırıp yere vurmadığınız sürece çok sıkıntı olmasa gerek. Kullanılan plastik dandik değil zaten.

Redragon'un 400 civarına Red Switch klavyesi var mı? Bir türlü bulamadım. Giriyorum bakıyorum Blue Switch. Konu dışı olacak ama G213'ün yenilenmiş hali var mı?

Şu an red switch yok Redaragon'da Türkiye'de.
Yurt dışında farklı Switch modelleriyle satılıyor ancak Türkiye'de sadece kırmızı var. İnceleme yazımı bir düzgün okusanız anlayacaksınız her şeyi de...

G213'ün yenilenmiş hali yok.

Bunun düzgün okuyup okumamakla alakası yok Google'a K551 K552 K553 hangisini yazarsam yazayım Blue Switch çıkuyor.
Düzgün okumuyorsunuz diye tekrar belirtiyorum. Buyrun :
Sırada Switch incelemesi var. Klavyemizde Blue Switch'ler bulunmakta ve bayağı sesliler. 55G aktivasyon kuvveti ve 2.2MM aktivasyon mesafesine sahipler. Yurt dışında Red, Brown, Optical gibi seçenekleri olsa da maalesef Türkiye'de yok. Blue Switch'ten hiç hoşlanmıyorsanız direk eleyebilirsiniz.
Buna benzer soruları defalarca inceleme konumda sordunuz. İncelememde özellikle belirtmiştim halbuki. Düzgün okumuyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı