Hepsi outume Switch yani birbirinin kopyası.
Sadece TKL ve NumLock'lu olarak ayırmışlar tercihler için.
Not: Yay sesi hakkında bir bilgim yok ama bu fiyata bence olsun. Çünkü klavye fiyatları uçmuş durumda. Outume Switch bu fiyata gerçekten iyi. Bir de RGB ve Rainbow olarak da ayırmışlar eklemeyi unuttum.
O zaman altyapı aynı ve sadece değişenler
Medya tuşları,
RGB'ya da Rainbow farkı,
Blue Red Switch farkı var,
Numpad farkı var,
Yukarıdakilerin hepsi birbirinin aynısı o zaman. Aralarından en ucuzunu seçmek mantıklı olacaktır o zaman. Peki bunların hepsi sökülebilen Switch mi yoksa ucuz olanlarda lehimli ve VATA listenin en pahalısı ve onda değiştirebilir mi acaba? Bu bilgilere ulaşamadım.
Altyapısı farklı olanlarda da eğer bütün hepsi değiştirebilir Switch ise optik olup olmama farkı var.
Niye soruyorum, çünkü mesela
Rudra'yı 628 liraya buldum,
Surara ise 728 lira,
İkisi de Rainbow efektli. RGB olanı yok hiçbir yerde. Peki neden bunları farklı farklı üretmiş bunlar. Ne gerek vamrış da ne değişmiş de iki model çıkmış ortaya D:
Vara ise 900 lira Full RGB. Peki aralarındaki fark sadece RGB mi diyeceğim fakat her modelin hem Rainbow hem RGB modeli var sonuçta.
Kodları bile karıştırdım artık hangisi neydi
edit: ekleme
Bir inceleme yazısı buldum faydalı olur belki benim gibi aklı karışanlara,
What is the very best mechanical keyboard from Redragon? We bought and reviewed three different keyboards from their lineup to figure out which is the winner.
Ayrıca Redragon K586 'da aklımı çelmiyor değil. Acaba redragon'nun yeni modelleri gelir mi diye beklesem mi yoksa uzun ömürlü olsun optik swtich olsun diye bunu mu alsam bilemedim. 1300 lira gibi fiyatı var. Surara 'yı alıp geçmek mi mantıklı yoksa biraz sıkıntıya girip, medya tuşları ve full RGB olsun diyip K586 almak mı ?
Peki RED switch takmak istesem optik olduğu için farklı mı oluyor bunların switchleri ? Bulunabiliyor mu ?
Şunlar gelmemiş hiç ülkeye. Ne güzel low profil mekanik klavye. Numpadli olanı da vardır mutlaka. Bu yeni modelleri beklesem acaba ne zaman gelir
Vallahi buldum mis gibi. İthalat ücretiyle falan 1900 küsüre geliyor alsam mı acaba D: Ama hiç ABD düzen klavye kullanmadım bunca sene. Ezbere yazıyor olsam da noktalama işaretlerinde sıkıntı çıkar mı acaba
<> ve köşeli, şekilli parantez için klavye dili mi değiştirmek gerekir.