Reflü hiç geçmez mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar benim reflüm var? İlaçlar dışında nasıl beslenmeliyim(biraz bilgim var) ve reflü hiç geçmiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle baharat, domates ve biber yemeyin. Çok aç kalmayın. Birkaç aya düzenli ilaç kullanarak geçiyor ama baharatı abartırsanız gene başlıyor.

Kusura bakmayın reflü ile bir bilgim yok fakat bir hastalığı internette araştırmak ve orada yazanı yapmak pek akıl kârı değil. Ben olsam doktora giderdim, ve gerçek bir doktordan tavsiye alırdım. Sizin canınızdan kıymetli birşey mi var ya?

Bildiğim kadarı ile geçmiyor hocam. Mesela yemek yerken fazla kaçırmayacaksınız. Yemeği fazla hızlı değil de daha yavaş ve daha fazla çiğneyerek yemelisiniz. Asitli içecek, alkolden uzak durun. Kahve, yağlı yiyecekler, kızartmalardan olabildiğince uzak durun. Stresten uzak durun özellikle reflüyü tetikler. Ve son olarak sigara kullanıyorsanız içmeyin içiyorsanız bile azaltın.

Stresli bir mesleğiniz var ise reflü kaçınılmaz. Polisseniz vs. geçmesi biraz zor.

Gittim ve doktordan bilgi aldım, bir de hastalığı yaşayanlardan bilgi almak istedim.

Yanlış anlamayın ama her sağlık konusuna bunu yazıyorlar. Zaten sağlık konusunu açarken açıklama olarak bu yazıyor. Normal bir insan internette ne görürse uygulamaz. Boşuna yazmayın bence hani artık.

Reflüde ana sebep beslenme alışkanlıkları olduğu için ilaçlarla olan tedavi eksik tedavidir. Esas çözüm doğru beslenmededir. Doğru bir beslenme düzeni oluşturduktan ve mide asidini kontrol altına aldıktan sonra reflü ortadan kalkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…