Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. 2017 Yılında, yatak odam aşırı nemlendiğinden dolayı küflenmişti ve odamın küflendiğini 1 yıl sonra geç anlamıştım. Bu olaydan sonra, çok ciddi derecede kuru öksürük, boğazda gıcıklık, gıdıklanma gibi sorunlar yaşamıştım. Hemen doktora görünmüştüm ve bana anti-biyotik yazmıştı, uzun süre içtim ve iyi geldi, kuru öksürüğüm geçti ancak şu anda bile hala boğazımda hafif bir gıdıklanma hissi var ve elimle oramı bastırınca öksürebiliyorum. Ayrıca 2017 yılında gittiğim doktor, bana aynı zamanda geniz akıntısı tanısı koymuştu. Benim o yıllardan bu yana aynı zamanda midede ve boğazda yanma şikayetlerim var. Bildiğiniz üzere reflü, geniz akıntısını tetikleyebiliyor. Ben şarkıcılık ve seslendirme işleriyle ve genel olarak müzik işleriyle uğraştığım için, özellikle uyandıktan sonra sesim bozulduğu için, sesimdeki konfor yok oluyor ve özünde normalde tenor gibi ince bir sesim varken, ertesi gün sesim epey kalın, kaba ve çatallı olabiliyor. O gün, o kadar boğazım acıyor ve sesimi kullanmakta o kadar zorlanıyorum ki ailemle bile sesli iletişim kurmayı reddedebiliyorum.

Bu arada, bazı insanlar genelde "Sesim bugün hasta, reflüm var boğazım yanıyor o yüzden bu kaydım pek iyi çıkmamış olabilir." gibi şeyler dememle alay eden insanlar var, düşünün. Aslında alay edilecek bir durum yok, reflü ve geniz akıntısı diye bir hastalık gerçekten varolan, yaygın bir problem.

Reflü için tekrar hastaneye gitmeli miyim? Yoksa bir hap öneriniz var mı? İçlerinizde bu tür reflü sorunları yaşamış ve bunun kesin çözümünü bilen varsa, lütfen görüşlerini söyleyebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

İleride şan dersi alıp sesimi iyice eğitmek istiyorum. Ancak bunu yapmadan önce, tedavi görmem gerektiği söylendi. Ses tellerim hasarlıyken zaten şan dersi alırsam, ses tellerime sadece zarar vermiş olurum.

Bu arada bunu sadece ben değil, uzmanlarda söylüyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İyi olur gibi.

Bu iş biraz tehlikeli, plasebo etkisi felan derken hiç bilgi almamak daha doğru olabilir.
Kulak burun boğaza da görünün bence.
Teşekkürler. Sol ve Sağ kulağımda senelerdir çıkmayan inatçı kir var zaten. Kulağımın biraz daha az duymasına sebep olduğu gibi, beynimide etkiliyor. Böyle yorgunluk hissi, sanki kafa tasımda basınç varmış ve şakak taraflarımda ağrı veya baskı varmış veya burundan içime su çektiğimde olan şakak ağrısı gibi ağrılar olabiliyor. İltihap, enfeksiyon riski olabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı