Regedit üzerinden Key silmek

Yer
Milky Way
Regedit üzerinden daha önce kullanmış olduğum bir programın(HD Tune) uninstall Key'ini silmek istiyorum.

Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\ adresine gittiğimde aradığım programın adını göremiyorum.

HD Tune programının Key'ini nasıl bulabilirim ve silebilirim?

Onun hakkında fikrim yok ancak Revo uninstaller kullanabilirsin elle uğraşmamak istiyorsan.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\ adresinde çoğu yazılımın kaydı olur ama silmek istediğiniz kaydın adı burada gözükmüyorsa, kaldırmanızla beraber silinmiş olabilir.

Eğer bir programı Bulk Crap Uninstaller veya Revo Uninstaller ile kaldırırsanız, kayıt defterini temizleyebilmeniz için bir seçenek sunar. Bunların dışında elle müdahele etmenizi pek önermem.

Revo ile nasıl kayıt girdisi taranıyor?

Revo ile nasıl kayıt girdisi taranıyor?
Kaldırmak istediğiniz yazılımı Revo ile kaldırmaya başlıyorsunuz ve işlemlerin sonunda size kayıt defterinin de taranmasını belirtiyor. Kaldırmak istediğiniz yazılımın arkasında bıraktığı kayıt defteri girdilerini de tarıyor ve silebilmeniz için size seçenek sunuyor. Sistem içerisinde bir sorun olmaması için kayıt defterinizin yedeğini de otomatik olarak alıyor.

Peki kaldırılmış yazılımın kayıt girdilerini nasıl silerim? Sitesinde pro sürümünde bu seçeneği sunuyorda. Sildiğim uygulamayı revo üzerinden aradım ve bunları buldum nasıl silerim?

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-08-25 094428.png
    14,2 KB · Görüntüleme: 80
Peki kaldırılmış yazılımın kayıt girdilerini nasıl silerim?
Kaldırdığınız yazılımların, kalıntı olarak bıraktığı kayıt defteri girdilerini temizlemeniz için Wise Registry Cleaner öneririm ama kayıt defteri taraması yapmadan önce, kayıt defterinizin yedeğini almanız gerekiyor. Bu sayede bir sorun yaşarsanız, hemen geri dönüş yapabilmenizi sağlıyor. Zaten bu uyarıyı Wise Registry Cleaner da belirtiyor.
Sildiğim uygulamayı Revo üzerinden aradım ve bunları buldum nasıl silerim?
Sağ tıklayarak silebilmeniz lazım.

Kaydı sil veya kaldır diye iki seçenek çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…