Regedit'te yazan fare ayarı ile Windows fare ayarının arasındaki farkın sebebi nedir?

AhmetBeylerBeyi

Decapat
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Windows 10'da, regedit kısmında, mouse sensivity'sinin yazılı olan bir dosya var. Ve 20 ayar olduğunu gösteriyor. Fakat Windows mouse ayarlarında 11 çentik var. Birkaç bilgisayar oyunu, ayarlarını kayıt defterine göre ayarladığı için 20 çentikden hesap ediyor ve oyun içinde sensivity ayarımızı değiştirdiğimizde Windows ayarımızda değişiyor. Windows'da kayıtlı olan belgeye girip 20 çentik muhabbetini silip 11 çentik olarak kaydetsek oyunda bir değişme olur mu herhangi bir bozulma meydana gelir mi? Evet değişik bir konu fakat yıllardır oynadığım ayarlarım bir anda değişince elim kolum tutmamaya başladı anlayan varsa bir el atarsa sevinirim.

Kullandığım mouse: Zowie EC1-a (400-800-1600-3200) DPI.

Regedit önceden kaydettiğin fare hassasiyetinin olduğu yerdir eğer üzerine tıklanıp değiştirilebiliyorsa değiştir yoksa oyunlardan windows fare hassasiyetini devre dışı bırak.

Oyun ayarlarında Windows fare ayarlarını kullan gibi bir seçenek olması lazım, CS:GO da vardı ismini tam hatırlayamıyorum, onu kapatabilirsiniz.
Counter zaten oynuyorum ve sorun yok Counter'da zaten Raw seçeneği var. Fakat League of Legends'ta öyle bir ayar yok Windows mouse ayarlarında 11 çentik varken kayıt defterinde 20 olarak gözüküyo ve oyun 20 olarak okuyo oyun içinde hassasiyet değişiyo. Önceden bu tarz bi olay yaşamıyodum 3 yıldır format atmadığım için attım. Ve bu tarz bir olay oldu. Bende anlamadım.
Regedit önceden kaydettiğin fare hassasiyetinin olduğu yerdir eğer üzerine tıklanıp değiştirilebiliyorsa değiştir yoksa oyunlardan windows fare hassasiyetini devre dışı bırak.
League of Legends'da böyle bi ayar yok oyun direk Kayıt Defterini okuyo ve kayıt defterinde dediğim gibi 20 çentik olarak gözüküyo. Ben windowsdan 4/11 olarak ayarlasamda oyun içinde 8/20 gibi bişey oluyo 2 katına çıkıyo 2 kere format attım aynı sorun yabancı forumlardan baktım sorunu yaşayan bir ton insan var. Çözümünü bulamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı