Rehber Assasin's Creed IV bayrağı nasıl yapılır?

Daha fazla  
Hazır bu karantina günlerinde ne yapsam diye düşünürken aklıma Assasin's Creed Black Flag'deki bayrağı yapmak düştü, nasıl yapacağım hakkında internette bir bilgi bulamayınca hazır yapmışken yapacak olanlara da yardımım dokunsun dedim.

Resimleri sonradan ekliyeceğim, telefonum eski olduğu için fotoğraf ekleye basınca galeriye geçiyor fotoğrafı seçrikten sonra tekrar tarayıcıya dönünce tarayıcı sayfayı yeniliyor ve fotoğraf yüklenmesi gerçekleşmiyor, kusura bakmayın.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki sizin yapacağınız materyaller tamamiyle farklı olabilir.

Not: Birden fazla yapılış şekli anlatımı vardır.

Malzemeler;

-Kumaş/bez: 90x150 boyutlarında siyah renkli kumaş, ben evde bulduğum bir kumaş parçası ile yaptım, eğer izin verirse annenizin eski siyah eteğini de sökerek yapabilirsiniz.

-Makas: kesmemiz için gerekli.

-Beyaz sprey boya: 1kutu bana yeterli oldu, ayrıca burda önemli olan konulardan birtanesi de sprey boya, şahsen ben sprey boya kullandım, tabi siz guaj boya, kumaş boyası gibi malzemeler de kullanabilirsiniz, birde kaliteli sprey boya alın 4-5 kat sprey boya atmanıza gerek kalmaz.

-Karton/Mukavva: boyutunu sizin belirlemeniz gerekli çok küçük olmasın, eğerki sprey boya ile bayrak yapacaksanız kartondan bir şablon oluşturmamız gerekli, karton bayraktaki logodan büyük olmalı, 90x90 olsa yeter.

-CD kalemi: sprey boya ile boyarken hata yaparsanız üstünden geçmek için.

-Bant/iğne: şablonu kumaşa tutturmak için.

Yapılışı;

Öncelikle kumaşı keselim,

Kumaşın ardından karton üzerine şablonu çizip kesip çıkaralım.(burda kendi çiziminiz ve gözünüz ile yaklaşık olarak bir boyutta çizmeye çalışın, bu çizim kısmı size kalmış, YouTube üzerinde logonun nasıl yapılacağı hakkında videolar var.)

Kestiğiniz şablonu kumaşı ortalayarak yerleştirin ve sabitleyin, ben iğne ile sabitledim ama iğne ile yapmanızı önermem çünkü şablonun arasından sprey boya kaçabiliyor ve istemediğiniz bir görüntü oluşabiliyor, şablonu kesinlikle düzgün bir şekilde boşluksuz oturtmaya dikkat edin, şablon tam kumaşla bitişik olmadığından benim aldığım sonuç pek güzel olmadı :).

Evet şablonu da kumaşa ortalı ve tam sıfır halde kumaşa oturttuğumuza göre boyamaya geçebiliriz, boyama kısmı şöyle ki yaklaşık olarak 30cm uzaktan sprey boyayı sağ ve sol yaparak şablon üzerinde bir katman oluşacak şekilde boyamamızdır. Boyayı katmanlar halinde yapacağımız için ilk katmanı attıktan sonra 5dk ara ile birer katman atarak boyuyoruz, sonuç olarak her katmanda daha beyaz bir renk karşımıza çıkıyor, kesinlikle tek seferde full beyaza boyamaya çalışmayın, çünkü kumaş boyayı emecektir.

Her 5dk da bir katman atarak boyama işleminin sonlarına geliyoruz ve son katmanda 10dk bekleyerek tamamen kurumasını sağlıyoruz, kaç katman atacağınız sprey boyanın kalitesine göre değişecektir.

Şablonumuzu çıkartıyoruz, ardından varsa hataları CD kalemi ile düzeltiyoruz.

Sıra geldi bayrağımızın yırtıklarına, ben küçük bir parça sabun ile yırtıkları kumaşın üzerine çizdim, ardından makas ile kestim, çok zor bir işlem değil.

Son olarak bayrağı ütülüyoruz ve hepsi bukadar.

Yöntem 2;

Eğer sprey boya ile boyamayacaksanız guaj boya ile yapacaksanız şablon çizmek yerine direk kumaş üzerine çizim ve boyama gerçekleştirebilirsiniz, bu yöntemi kumaş boyası ile de yapabilirsiniz.

Yöntem 3;

Eğerki kumaşınız çamaşır suyu gibi maddelerle beyazlıyor ve rengi beyaz oluyorsa ilk yöntem ile çamaşır suyu vb. kullanabilirsiniz.

Yöntem 4:

İnternetten alabilirsiniz, satan yerler mevcut diye biliyorum :).
Resimler;

Kumaş ilk kesimi.
20200413_120204.jpg

Şablon kesimi ve kumaş üzerinde ortalanması.
20200413_120215.jpg

Şablonun kumaşa sabitlenmesi. (İğne ile yapmayın :D)
20200413_122422.jpg

Boyama için uygun bir yere geçiş.
20200413_124900.jpg

İlk katman boya.
20200413_125709.jpg

Yaklaşık 4-5 katman boya atıldıktan sonra.(5tl ye alınınca sprey boya katman çok atmam gerekti.)
20200413_133020.jpg

Şablonun sökülmesi.(Bahsettiğim olay buydu, sağa sola taşmış.)
20200413_134728.jpg

CD kalemi ve tiner ile fazlalık boyanın sökülmesi.
20200413_151040.jpg

Bayraktan kesilecek olan kısımların çizimi.
20200413_154612.jpg

Kesim yapıldıktan sonra.
20200413_170040.jpg

Ütüleme ve son durum.
20200413_181436.jpg

Üst kısmı ben direk bant ile yapıştırdım duvara siz bir bayrak plastiği alıp takabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı