[Rehber] CheckM8 açığı bulunan cihazlara palera1n yükleme

sevenbatuemir

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Core i7
RTX 3060
Merhaba arkadaşlar, A8-A11 çipi arasını versiyon farketmeden jailbreakleyebilen palera1n programının kullanımını basit bir şekilde anlatacağım. Bu işlem için bilgisayarınıza program vs. kurmanıza gerek yok, kurduğumuz dosyaları işlemden sonra silebilirsiniz.
Not: A11 Cihazlarda şifre koymak için FakePass tweaki kurulmalıdır.
Not 2: A11 Cihazlarda FaceID/TouchID kullanmak için CheckL0ck Tweaki kurulmalıdır.
Not 3: Bu jailbreak semi-untethered yani cihazın şarjı biterse ya da kapanırsa, Jailbreak ile yüklenen uygulamalar vs. işlemi tekrarlayana kadar açılmayacaktır.
İhtiyacınız olanlar:
1 Adet USB Bellek (En az 2 GB)
Bir iPhone veya iPad (en az 32 GB)
USB-A kablo (USB-C kablolarda DFU moda girmediği için USB-A kablo gerekli)
Hemen başlayalım.
İlk önce Bilgisayara buradan Ventoy uygulamasını ve buradan Cihazınıza uygun Palen1x isosunu indiriyoruz. x86_64 isosu 64 bit bilgisayarlar için ve x86 isosu 32 bit bilgisayarlar için.
Daha sonra Ventoy'u zip dosyasından çıkartıyoruz ve "Ventoy2Disk.exe" Uygulamasını çalıştırıyoruz.
1730145755451.png

Bizi böyle bir menü karşılayacak. Devam etmeden önce USB Belleğinizdeki her şeyi yedeklemelisiniz, İşlemi başlatınca tüm dosyalar silinecek.
Üstten USB Belleğimizi seçip Install butonuna tıklıyoruz. işlem tamamlandıktan sonra Ventoy uygulamasını kapatıp USB Belleği Dosya Gezgini ile açıp önceden indirdiğimiz ISO dosyasını buraya atıyoruz. Buraya başka bir şey koymayın, sadece ISO dosyası kalsın.
Daha sonra windows tuşuna basılı tutarak I tuşuna basıyoruz. Ayarlar menüsü karşımıza çıkacak. Arama kısmına "Gelişmiş Seçenekler" Yazın ve seçeneği bulup Yeniden Başlat'a Basın. çıkan menüde Gelişmiş seçenekler'e tıklayın ve Medyadan başlat seçeneğine tıklayın. en üstte USB Device çıkacak. ona basın. Buradan sonra Ventoy menüsü gelecek, burada ISO dosyası seçili değilse seçin ve Enter'a basın. boot in normal mode seçeneğine tıklayın.
Cihazınızı USB'ye bağlayın ve güven'e basın. gerekirse şifrenizi girin. sonra bilgisayardaki menüden "Shell" Seçeneğine ok tuşlarıyla gelip enter'a basın. Komut isteminde palera1n -l Komutunu girin. Cihaz kapanacak. bir süre sonra, "Press enter to start DFU mode" yazacak. enter'a basıp dediklerini yapın. (örneğin benim cihazımda aynı anda 4 saniye boyunca güç tuşuna basılı tutarken home tuşuna basılı tutuyorum, sonra güç tuşunu bırakıp 10 saniye bekliyorum). Bu adımdan sonra cihaz yeniden başlatılacak.
1730146621765.png

Bu fotoğraftaki gibi gözükmesi lazım (fotoğrafı başka yerden aldım) Bu ekranda yaklaşık 1 Dakika bekleyip cihaz açılacak. açıldığında ana ekranda palera1n uygulaması çıkacak. oradan Sileo indirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı