Sayısal Rehber matematiğin mutlak değer 2 dersinde soruyu Mehmet hoca hatalı mı çözdü?

492457

Hectopat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu soruda hoca 8'i de dahil etmiş ama sanki bir hata var, 8'in olmaması gerekmiyor mu?

Neden dahil olmasın mutlak değerli ifade dışarı ya pozitif ya da 0 olarak çıkar.
x-8 ifadesi dışarıya 8-x olarak çıktığına göre ya 0 olacak ya da negatif bir ifade olacaktır.
x yerine 8 koyduğumda x-8=8-x eşit olacağından sağlanıyor olacaktır dahil etmemiz gerekir.

Ama mutlak değer 0 çıkamaz mı? O yüzden -1 ile çarpmamıza gerek kalıyor mu? Mehmet hoca burada sadece negatifse işaret değiştirir demişti.

8 dahil edilemez. Mutlak değerin içini sıfır yapan değer çözüm kümesine alınmaz. Eğer denklem önüne eksi alarak çıkıyorsa sıfırdan küçük olur, küçük eşit olmaz. Cevap 3 4 5 6 7 toplamından 25 olur.

Ama mutlak değer 0 çıkamaz mı? O yüzden -1 ile çarpmamıza gerek kalıyor mu?
Şimdi durum orada şu şekilde, eğer bir biz mutlak değerin içinin negatif olduğunu biliyorsak içerideki ifadeyi -1 ile çarparız. Eğer |x|=2 ifadesini incelersek x=2 veya x=-2 olabilir yani negatifse içerideki ifadeyi -1 ile çarpmış oluruz.
Eğer |x|=-x eşitliği sağlanıyor deseydim burada bana diyeceğin şey x<0 ki ben sonucu -1*x şeklinde yazmışım, birde x yerine 0 verdiğim zamanda sağlandığını görüyorum o sebeple 0 da dahildir o zamanda x≤0 olur.

Ben size Eyüp hocanın konu anlatımını önereyim birde dinlerseniz yararınıza olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…