Rehber NotMyFault ile Sisteme Bilerek Hata Verdirme

Microsoft bünyesindeki Sysinternals tarafından geliştirilen NotMyFault aracı sistemlerdeki veya uygulamalardaki sorunları tespit etmek için yapay hatalar vermeye yarayan bir yazılımdır. Bu aracı kullanarak sisteme çeşitli şekillerde mavi ekranlar verdirebilir, çeşitli hataların tespiti amacıyla sisteme ve çalışan görevleri çeşitli bozulmalara uğratabilirsiniz.

Konsol ve grafik arayüzlü olmak üzere iki şekilde de bulunmaktadır. İkisi de aynı işlevi görüyor. Burada ben grafik arayüzlü olanı tercih ettim.

Kullanımı: İndirdiğiniz arşiv dosyasını çıkarttıktan sonra sisteminizde arkada çalışan diğer işlemleri herhangi bir kayba uğramamak adına sonlandırın ve işletim sisteminize uygun olan (32-bit veya 64-bit) sürümü seçerek programı başlatın.

Crash testi için: Hangi şekilde sisteme hata verdirmek istiyorsanız onu seçin ve "crash" butonuna basın. Mavi ekran alacaksınız.

Kilitlenme ve donma testi için: Hang seçeneğine gelin ve uygun olan bir seçeneği seçerek "hang" butonuna basın. Deadlock seçeneği uygulamayı yanıt vermez hale getirir.

Memory Leaking: Memory leak yapmak için leak kısmına gelin ve sistemdeki dengeyi ne kadar bozmak istiyorsanız değeri ona göre yükseltin. İşlemi başlattığınızda sistemde çalışan uygulamalarda çeşitli dengesizlikler veya görüntüde bozulmalar meydana gelebilir.

NOT: Bu yazılım sisteminize hata verdirmek için kullanılır. Hata alırken arka planda çalışan programlardaki verileri kaybedersiniz bu nedenle arka plandaki önemli işlerinizi kaydetmenizi öneririz. Ek olarak güvenlik programları tarafından da çeşitli testlerde uyarılar alabilmeniz ihtimal dahilindedir. Sadece deneme yapacaksanız sanal makine üzerinde test etmenizi tavsiye ederiz.

İndirme Bağlantısı:


notmyfault.PNG
 
Son düzenleme:
Hocam merak ettim de, amacı ne bunun? :)
Çeşitli uygulamalar ve sürücülerin test edilmesinde veya birtakım hataların tespiti için kullanılan bir araç. Bu şekilde sisteme zorla hata verdirip durumu inceleyebilirsiniz.

Aynı zamanda hataların çözümünde de yol gösterici oluyor kimi zaman kullanmasını bilene.
 

Geri
Yukarı