Rehberde bulunmayan numaralar nasıl engellenir?

Fatih Toprak

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
@THE_MILLER @MF Birkaç gündür tanımadığım insanlar tarafından rahatsız ediliyorum. Adam 2-3 defa aradı sonuncusunda açtım. Beni neden aradınız diyor. Ben seni aramadım diyorum. Beni neden aradınız, siz kimsiniz diyor. Ben de o numarayı engelledim. Bu kez de farklı numaralardan aramaya başladı. Artık numara engellemekten yoruldum. Rehberde kayıtlı olmayan numaraları engellemenin bir yolu veya uygulaması var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Android 7 kullanmaktayım. Ona göre anlatıyorum. Yukarıdaki Wi-Fi, dikey, bluetooth ayarlarının bulunduğu ekranı kaydır. Rahatsız etmeyin kısımına tıklayıp aktif edin. Diğer ayarlar kısımına gelin. "Yalnızca öncelik şunlara izin verir" kısımına girin. İletirler ve Çağrılar kısımından "Yalnızca kayıtlı kişilerden" seçtiğinizde rehberdekiler dışında rahatsız etmezler. Tabi "Rahatsız etmeyin" kısımındaki diğer ayarları da keyfinize göre ayarlayın.

Veya Numara engelleme-C.Blacklist gibi uygulamaların ayarlarından bilinmeyen numaraları engelleme seçeneği aktif ederek de bunu yapabilirsiniz.

Hocam çok pardon. Ben tuşlu telefon yazacağıma Android yazmışım. Samsung tuşlu telefon üzerinden aranıyor.

Konunu o zaman ilgili bölüme taşıyorum.

Telefonun özelliğini bilmiyorum. Hat üzerinden işlem yapabilirsin. Turkcell için bahsediyorum, diğer operatörlerde de durum benzerdir muhtemelen. Numara Engelleme servisi aboneliği başlatıp izin listesi oluşturabilirsin. Sadece listede bulunanlar seni arayabilir.

Operatörünle iletişime geç.

Operatörler telefonunuzda kimin kayıtlı olup olmadığını göremiyor. Hangi numara ile konuştup mesajlaştığınızı ve bu görüşmelerin içeriklerini biliyor. Yani operatörler hangi numaranın rehberinizde olduğunu hangi numaranın rehberinizde olmadığını bilmeden çağrıları filtreleyemeyecektir. Bunu siz basit olarak yapabilirsiniz. Rahatsız etme mevzusu sadece iphone üzerinde işe yarıyor. Android içinde bu yapılınca sadece telefon bildirim vermiyor. Karşı taraf hala arayabiliyor. Telefon bunu otomatik olarak meşgule atmıyor. Aramanın bloklandığını belli etmiyor yani. iPhone üzerinde rahatsız etme açıldığında arayabilecekler alanından Kişiler seçilir ise sadece rehberdekilerin araması sağlanmış olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende de oldu biri aradı ve sevgilime neden yazdın deyip küfür falan etti kendine diyorum sevgilin kim vs engellemekten yoruldum.

Çok felaket bir durum ya benimde başıma geldi. Android cihazlarda Call Blacklist uygulaması ile engelleme yada bilinmeyen numaraları engelleyebiliyorsunuz. iPhone da ise rahatsız etme uygulamasını seçip rehberi seçtiğiniz de yabancı numaraları engellemiş oluyorsunuz. Bu işlemleri anlatan bir içerik mevcut.

Kaynak: Rehberde Kayıtlı Olmayan Numaraları Engelleme 2022 | TEKNOBH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…