Merhaba, 7 yıldır tek fiber altyapısı olduğu için Superonline kullanıyorum. Son 6 aydır da 500Mbps hıza sahip paket kullanıyordum. Her şey güzel giderken son 2 ay civarı internetin durup dururken kopması, internet modem ışığı kırmızıya dönmese bile interneti kullanamama gibi anlık sorunlar yaşıyordum. Geçen hafta aradığımda tek günde 9 kesinti olduğu bilgisini verdi müşteri hizmetleri. Sorunun benden kaynaklı olabileceğini düşünebilirdim ama benzer sorunları komşularım ve Şikayetvar'dan gördüğüm kadarıyla mahallemden bir başkası da yaşıyor. Superonline ise son çözüm olarak hızınızı düşürelim ve bir de böyle deneyelim dedi. 3 hafta önce de Türk Telekom'un fiber kablosu daire kapıma kadar geldi. Aradığımda 1000'e kadar hız alabileceğim de söylendi ve abonelik başvurusu alabileceklerini belirttiler. Superonline'dan da gına geldi artık. Kablosuz ağımı 2.4Ghz/5Ghz diye bile ayıramıyorum. Müşteri temsilcisi yaptım diyor bir şey olmuyor falan derken son aylardaki sıkıntılardan sonra bence iyi bile dayandım ve ISS değiştirmeye karar verdim.
Türk Telekom zaten kendi altyapısı olduğu için en güvenilir firma. 18 ay taahhütte ilk 6 ay 545 sonraki 12 ay 1080. üzerine modem parası. 1100 TL cayma bedelini karşılıyor.
Millenicom Türk Telekom altyapısıyla 920 TL'ye 1000'lik paketi veriyor. Kurulum ücreti mevcut, 1000TL cayma bedeli karşılıyor.
Vodafone Türk Telekom altyapısıyla 959 TL'ye 1000'lik paketi veriyor. Modem kurulum dahil, 2500 TL cayma bedeli karşılıyor.
TurkNet ne yazık ki Türk Telekom altyapısıyla 100'lük bir hız sunabiliyor. İlk 3 ay 400 sonra 700. onlar da cayma bedeli karşılıyor diye hatırlıyorum. Hız çok düşük olmasa ve GigaFiber olsa direkt geçeceğim ama maalesef.
İnterneti en sık Online rekabetçi oyunlar için kullanıyorum. PUBG ve CS özelinde pingin düşük olması önemli. Hikayeli oyunlarda da bitirdikçe siliyor ve yenisini yüklüyorum. Bu yüzden yüksek hızdan feragat etmek istemiyorum. TurkNet bu yüzden seçenek olmaktan çıkıyor. Millenicom'ya da Vodafone ile bir maceraya girişmeli miyim? Yoksa Türk Telekom'dan devam mı etmeliyim? Ping ve Bufferbloat için ciddi bir sorun var mıdır? Forumları takip ettiğim kadarıyla ONT cihazın markası, bulunduğum bölgede kullanılan sistemler önemli olabiliyor. Yaşanabilecek olası sorunları aşmak için neler yapabilirim?
Bulunduğum bölge İST/Ümraniye/Çamlık mAh.
Çok uzun bir mesaj oldu ama fikirlere ve deneyimlere ihtiyacım var. Katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkürler.