Rekabetçi oyunlar yüzünden sinir hastası olmak

Yer
Bursa
Genelde hikayeli oyunlar oynasam da arada bir CS de oynuyorum. Oyunu kazansak da kaybetsek de maç sonu ter içinde buluyorum kendimi. Eskiden böyle olmuyordu, LoL falan da oynuyordum onda da ufak tefek oluyordu ama gittikçe ilerlediğini hissediyorum. Karşı takım maç sırasında mola alınca hele çekişmeli maç ise nabzımın çok hızlandığını, arada sırada da nefes nefese kaldığımı hissediyorum. Yaşadığım en ufak ve normal şeylere bile çok çabuk sinirlenip mentalimi kaybediyorum. Dolayısıyla oyunu da kaybediyorum. Genelde sinirimi takıma karşı yansıtmıyorum ve içime atıyorum. Aslında böyle biri değilim ama dereceli oyunlara girince birden değişiyorum. Yakın arkadaşlarımı azarladığım bile oluyor. Bakalım bir süre ara vereceğim gibi görünüyor umarım düzelir.

Bilgisayarınız uygun ise biraz FPS tabanlı online oyunlara ara verip Singleplayer Hikayeli oyunlara yönelmenizi öneriyorum.

(RDR2, M&B Bannerlord, Cyberpunk, Atomic Heart v.b)

Yavaşça Denetim Masası'na gir ve CS'yi kaldır. Strateji veyahut tek kişilik hikaye oyunları oyna.

Bende de vardı bir ara kaybetmeyi hiç hazmedemiyordum ve kaybettiğimde çok sinirleniyordum, zor maçlarda stres oluyordum. 1 sene falan ara verdim, şu an o kadar tilt olmuyorum kaybedince.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde hikayeli oyunlar oynasam da arada bir CS de oynuyorum. Oyunu kazansak da kaybetsek de maç sonu ter içinde buluyorum kendimi. Eskiden böyle olmuyordu, LoL falan da oynuyordum onda da ufak tefek oluyordu ama gittikçe ilerlediğini hissediyorum. Karşı takım maç sırasında mola alınca hele çekişmeli maç ise nabzımın çok hızlandığını, arada sırada da nefes nefese kaldığımı hissediyorum. Yaşadığım en ufak ve normal şeylere bile çok çabuk sinirlenip mentalimi kaybediyorum. Dolayısıyla oyunu da kaybediyorum. Genelde sinirimi takıma karşı yansıtmıyorum ve içime atıyorum. Aslında böyle biri değilim ama dereceli oyunlara girince birden değişiyorum. Yakın arkadaşlarımı azarladığım bile oluyor. Bakalım bir süre ara vereceğim gibi görünüyor umarım düzelir.

Sanırım fazla ciddiye alıyorsun. Bir süre oynamaya ya da rekabetçi oyunlarını bırak.

Ara vermen yararına olur ama günlük hayatda da böyle öfke problemin varsa kesinilkele paralı devlet değil paralı bir psikologa görün bana bir ilac yazdı son 3 aydır pamuk gibim.

Sanırım fazla ciddiye alıyorsun. Bir süre oynamaya ya da rekabetçi oyunlarını bırak.

Fazla ciddiye alıyorsun veya oyunlar önemli değildir gibi cümleler saçma, neyin önemli olup olmadığına kişinin kendisi karar verir. Sonuçta ortaya koyulan bir emek, harcanan zaman ve sarfedilen efor var, rekabet de cabası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı