Reklam engelleyiciler ne işe yarar?

868757

Picopat
Gördüğüm çoğu kişi reklam engelleyici eklenti indiriyor ya da reklam engelleyici olan tarayıcı buluyorlar. Reklam engelleyicilerin reklam engellemekten başka ne görevi var?

Yani genel olarak yok. Sadece reklam engelliyorlar.

Reklamı engellerken siteyi kullanmanı da engelliyor.

Ben uygulama değil, DNS kullanıyorum ama yine de çoğu sitede DNS yi iptal etmeden siteyi görüntülememe izin vermiyor.

Reklam olmazsa da o siteyi açan adam batar muhtemelen, kimse hayrına hizmet vermez. Mecbur reklam koyacak bizde tıklayacaz. 😅

Güvenlik açısından da katkı sunabiliyorlar. Örneğin AdGuard ve uBlock Origin eklentileri zararlı gördükleri sitelere giriş yapmanızı engelleyebilir.

Ek olarak reklamları engellemeleri bile zararlı ve yanıltıcı reklamlara kurban gitmenizin önüne geçtiği için bir koruma sayılır. "Cihazınızda virüs bulundu, temizlemek için tıklayın!" gibi şeyler yazan reklamların bir reklam olduğunu ayırt edemeyip, sisteme ait uyarı sanarak tıklamaya yeltenen kişilere denk gelmiştim. Eğer tıklamalarına engel olmasaydım muhtemelen zararlı bir yazılımı indireceklerdi.

Hocam biraz değişik bir soru reklam engelleyici reklam görmek istemeyen insanlar için reklamları engelliyor başka bir amacı yok. Mesela internetten bir uygulama indiriyorsunuz bir anda karışınıza NSFW reklam çıkabilir o an çevremizdekiler veya bizim için sorun olabilir, bilgisayara reklam virüsü bulaşabilir. Siteye bir giriyorsun 6 farklı indir butonu var bilmeyen insanların aklı karışabilir o 6 butondan 5 tanesi virüs/adware/clickbait

Öyleyse neden buna izin veriliyor? Süs diye koymuyorlar reklamları.
İzin vermeyen siteler var reklam engelleyici algılarsa kapatmanızı istiyor.

İzleyici engelleme, reklam engelleme, virüsten koruma vb. görevleri var.

Hocam biraz değişik bir soru reklam engelleyici reklam görmek istemeyen insanlar için reklamları engelliyor başka bir amacı yok. Mesela internetten bir uygulama indiriyorsunuz bir anda karışınıza NSFW reklam çıkabilir o an çevremizdekiler veya bizim için sorun olabilir, bilgisayara reklam virüsü bulaşabilir. Siteye bir giriyorsun 6 farklı indir butonu var bilmeyen insanların aklı karışabilir o 6 butondan 5 tanesi virüs/adware/clickbait

İzin vermeyen siteler var reklam engelleyici algılarsa kapatmanızı istiyor.
Evet soru biraz değişik ama merak ettim bilmediğim bir özelliği falan mı var da bu kadar popüler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı