Çözüldü Reklamlı ücretsiz uygulama vs ücretli uygulama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Selamlar, halihazırda keman notaları paylaşabileceğiniz ve hazır gelen notaları kullanabileceğiniz bir uygulama üzerinde çalışıyorum. Tasarım kısmında iyileştirmeler ve kodlarda biraz düzenleme yaptıktan sonra hazır hale gelecek.
Daha önce uygulama yayınlamadığım için merak ettiğim bir soru var.

Mesela bu uygulamayı 5 bin kişi indirse ve bunlardan 600-700 civarı aktif kullandığında (hepsi Türkiye'den) tahmini kar ne kadar olur? Örneğin 5 liraya mağazaya koysam daha mı mantıklı olur? Yani vereceğim 25 dolar çıksa yeterli benim için.

Play Store'da yayınlanacak.

Çözüm
Uygulamanın türüne göre belirleniyor bence böyle şeyler. Ben olsam o uygulamaya para vermezdim. Sadece merak eden biri olarak. Ama girdiğimde 3-5 bir şey izler, sana 3-5 kuruş da olsa kazandırırım.
Kemanla alakalı biri olsam da tereddütte olurdum. Uygulamanın ne kadar iyi olduğu falan soru işareti olurdu. Bu durumda da reklamlı olması mantıklı.

Mobil oyunları satın alıp yayınlayan bir şirketin sahibi/rütbeli çalışanından zamanında şöyle bir şey duymuştum: "Düzenli kullanıcıdan ortalama reklam ile 1 dolar kazanıyoruz. Reklamsız seçeneğini 1,5-2 dolara koyuyoruz, adam isterse alıp rahatına bakıyor. İstemezse de az süre kullansa bile bir şeyler almış oluyoruz."
Bu yüzden bu uygulama için her türlü reklamlı daha iyi bence. Reklamları kaldır seçeneği ile beraber tabii ki de.
Uygulamanın türüne göre belirleniyor bence böyle şeyler. Ben olsam o uygulamaya para vermezdim. Sadece merak eden biri olarak. Ama girdiğimde 3-5 bir şey izler, sana 3-5 kuruş da olsa kazandırırım.
Kemanla alakalı biri olsam da tereddütte olurdum. Uygulamanın ne kadar iyi olduğu falan soru işareti olurdu. Bu durumda da reklamlı olması mantıklı.

Mobil oyunları satın alıp yayınlayan bir şirketin sahibi/rütbeli çalışanından zamanında şöyle bir şey duymuştum: "Düzenli kullanıcıdan ortalama reklam ile 1 dolar kazanıyoruz. Reklamsız seçeneğini 1,5-2 dolara koyuyoruz, adam isterse alıp rahatına bakıyor. İstemezse de az süre kullansa bile bir şeyler almış oluyoruz."
Bu yüzden bu uygulama için her türlü reklamlı daha iyi bence. Reklamları kaldır seçeneği ile beraber tabii ki de.

Çözüm
@Vavien. mantıklı geldi. Pro sürümü gibi bir şey iki türlü de kar etmiş oluyorum.

Cevap veren herkese teşekkürler, yeni önerilere açığım.
Tanıtım yapmadığınız takdirde 5000 indirmeye kolay kolay ulaşamazsınız.
Örnek olarak verdim sayıyı zaten. Keşke o kadar olsa ama benimde pek ümidim yok :).

@Vavien. mantıklı geldi. Pro sürümü gibi bir şey iki türlü de kar etmiş oluyorum.

Cevap veren herkese teşekkürler, yeni önerilere açığım.

Örnek olarak verdim sayıyı zaten. Keşke o kadar olsa ama benimde pek ümidim yok :).
Umarım diyelim, tanıtım yapabilirseniz bu miktara belki ulaşabilirsiniz, ama tanıtım yapmazsanız Play Store'un derinliklerinde kaybolup gidebilir uygulamanız.

Biz de bu sorunu yaşamıştık, gerçi "zengin olma" gibi bir hedefimiz yok ama ileride nasıl yapacağız bilmiyorum, bununla ilgili yakında forumun fikrini almayı düşünüyorum açıkçası :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı